למרות שמרבית חולי הקורונה החדשים נמצאים בבידוד בבתיהם, הזינוק במספר החולים בא לידי ביטוי גם בעומסים במחלקות הקורונה של בתי החולים השונים. נכון להיום, 855 בני אדם מאושפזים במחלקות הקורונה ברחבי הארץ. יותר מ-23 אלף נוספים, מבודדים בביתם או במלונית, לאחר שנמצאו חיוביים לנגיף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בתפוסה הגבוהה ביותר נמצאים בתי החולים בירושלים: הדסה עין-כרם ושערי-צדק עם קרוב ל-100% תפוסה. נתונים גבוהים נרשמים גם במחלקות הקורונה של בית החולים אסף הרופא, נהריה ולניאדו.

אתגר נוסף העומד בפני הנהלות בתי החולים הוא המחסור בכוח אדם, שנובע בין היתר מאנשי צוות רבים הנמצאים בבידוד או שנדבקו בעצמם בנגיף. נכון להיום, 2,028 אנשי צוות בבתי החולים בארץ נמצאים בבידוד, מתוכם 558 אחים ואחיות ו-309 רופאים.

קורונה בישרל (צילום:  Photo by Hadas ParushFlash90, פלאש/90 )
צילום: Photo by Hadas ParushFlash90, פלאש/90

ד"ר אלי שילוח, מנהל שתיים ממחלקות הקורונה של בית החולים שמיר אסף-הרופא, התייחס לנתונים: "אנחנו מרגישים באופן חד-משמעי את העלייה בתחלואה. בחודשיים האחרונים יש עלייה הדרגתית במספר החולים ומה שבולט מאוד הוא העלייה במספר החולים הקשים. יש לנו לא מעט חולים צעירים, ללא מחלות רקע, שמאושפזים במצב קשה".

ד"ר שילוח מזהה קשר בין התנהגות הציבור למצב בבית החולים: "ודאי שיש קשר ישיר בין חוסר ההיענות לשמירה על ההנחיות לבין מה שקורה אצלנו במחלקה. אני חושש שאנחנו בכיוון של החמרה משמעותית, והתחושה היא שזה רק יילך ויעלה. אנחנו דואגים מפני מה שיקרה בשבוע הבא, המחלקות הפנימיות מלאות עד אפס מקום והצוותים נשחקים מהעבודה האינטנסיבית. לא צריך להיות גאון במתמטיקה כדי להבין שהחורף הקרוב יהיה בעייתי מאוד ונצטרך להתמודד עם עומס מאוד משמעותי".

פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל הדסה אמר ל-N12: "עד עכשיו בזבזנו את זמננו והגענו ל-3,000 נדבקים ביום. אין מנוס מלבצע עבודה קשה כפי שעשינו בהדסה מתחילת הדרך - לקיים בדיקות קורונה נרחבות כדי לאתר מראש את "מדביקי העל" ולמנוע התפרצות. הסגר הכללי נתפס כ'שכר ועונש' וזה בעייתי. כשהולכים לאוכלוסייה עם מקלות - יש לצפות לחוסר שיתוף פעולה והתנגדות. בינתיים הדבר היחיד שהרווחנו הוא קיטוב בתוך העם בין מגזרים".

ד"ר זאב פלדמן, יו"ר ארגון רופאי המדינה וממלא מקום יו"ר ההסתדרות הרפואית הוסיף: "בחודש אפריל, בשיא הגל הראשון, היו 381 חולים קשים. באוגוסט אנחנו מדברים על 1,609 חולים קשים. הצוות הרפואי נותר אותו צוות שנדרש לטפל בפי ארבעה יותר חולים קשים. הרופאים מותשים, האחיות קורסות והם נדרשים לתנאי עבודה קשים ואינטנסיביים. הפתרון של סגר הוא אומנם נשק יום הדין, אבל אם לא יעצרו את זה עכשיו על ידי סגרים מקומיים של הערים האדומות - להערכתי תוך שבועיים אנחנו נהיה בבעיה. אני שומע קולות המבקשים לחזור לשגרה ולהימנע מסגרים מקומיים. לאור הנתונים זה לא הזמן להפעיל לחצים למתן הקלות נוספות מסוג זה".