N12
פרסומת

מערך החקירות על סף קריסה: מחר לא ייפתחו מתחמי דרייב אין לבדיקות קורונה

מתחמים שמטעם המערך הארצי לא יפעלו למעט ב-5 ערים • מתחמי הבדיקה של קופות החולים יעבדו כרגיל • רמת תחלואת הקורונה בארץ עולה ובמערך החקירות האפידמיולוגיות סיפרו ל-N12 כי הם לא מצליחים להגיע ליותר משליש מהנדבקים החדשים כדי לבדוק מי צריך להיכנס לבידוד • "יש בלאגן שלם ולאף אחד אין אומץ להפסיק את הבדיחה הזאת ופשוט להודיע לכל מי שחיובי שייכנס מיד לבידוד"

ענבר טויזר
פורסם:
בדיקת קורונה
בדיקת קורונה | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90
הקישור הועתק

נוכח העלייה הדרמטית בתחלואה וחוסר היכולת של מערך החקירות האפידמיולוגיות הארצי לעמוד בקצב ההדבקות, מחר (רביעי) לא יתקיימו בדיקות קורונה בכלל מתחמי היבדק וסע מלבד חמש ערים והמתחמים שבאחריות קופות החולים. עצירת הבדיקות המדוברת היא ליום אחד בלבד.

מערך החקירות האפידמיולוגיות שוב לא עומד בקצב. עובדי המערך, שתפקידם לבדוק מי צריך להיכנס לבידוד בגלל הדבקה חדשה, סיפרו ל-N12 שבימים האחרונים הם לא מספיקים להגיע לכ-30% מהמקרים החדשים בכל יממה ועל חלקם פשוט מוותרים. "יש בלאגן שלם ולאף אחד אין אומץ להפסיק את הבדיחה הזאת ופשוט להודיע לכל מי שחיובי שייכנס מיד לבידוד ויודיע בעצמו למי שבא איתו במגע", סיפר אחד מהעובדים.

בדיקת קורונה במתחם דרייב אין
ארכיון | צילום: חן לאופולד, פלאש/90
מעבדת קורונה
על סף קריסה. מעבדת קורונה | צילום: Flash 90

כאשר לא מצליחים לקטוע אפילו שליש משרשראות ההדבקה, קיים חשש אמיתי כי לא מעט אנשים שבאו במגע עם נדבקי קורונה אפילו לא יודעים על כך וממשיכים להיות מחוץ לבידוד. עובד ממערך החקירות שיתף בעומס הרב שמורגש שם: "בינתיים פשוט מתישים אותנו בעבודה רצופה בחגים ואנחנו רודפים אחרי הזנב של עצמנו".

פרסומת

עקב עומסים כבדים במערך המעבדות שהגיע לסף קריסה, לא יתבצעו מחר בדיקות במתחמי היבדק וסע, הן להולכי רגל והן לבאים ברכב, על-ידי מערך החקירות הארצי במרבית הערים אלא רק על-ידי קופות החולים. מתחמי הדרייב אין שכן יפעלו מטעם המערך הארצי יהיו בערים: פתח תקווה, נתניה, גבעת שמואל, אשדוד ואום אל פאחם.

כמו כן, מדובר ביום אחד בלבד - מחר - שבו תיעצר פעילות מתחמי בדיקות הקורונה הפזורים ברחבי הארץ.