בדרך להחזרת התיירות? משרד הבריאות המליץ היום (רביעי) שמי שיחזור מביקור במדינות שבהן רמות תחלואת הקורונה נמוכות והן מוגדרות מדינות ירוקות - יהיו פטורים מבידוד ומביצוע בדיקות קורונה. בישראל מקווים ששינוי המדיניות יוביל להפעלה מחודשת של ענף התיירות הנכנסת. תאריך היעד המסתמן לתחילת הטיסות: 16.8. שר התיירות אסף זמיר: "השמיים צריכים להיפתח כמה שיותר מהר". שרת התחבורה רגב: "בשורה חשובה לענף התעופה".  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בדיון בוועדה לענייני ביקורת המדינה על עתיד התעופה בעידן הקורונה הכריז המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופסור איתמר גרוטו שמשרד הבריאות יאשר בקרוב את המתווה החדש. "מי שיחזור ממדינה ירוקה לא יצטרף שבועיים בידוד, נקודה", אמר. "זה דורש עדיין התארגנות, זה לא יכול לקרות מחר בבוקר. מבחינתנו אנחנו נעשה את כל המאמצים".

על פי הרשימה שהועברה לחברות התעופה אלו המדינות הירוקות שהמגיעים מהן לא יזדקקו לבידוד או לבדיקות: אוסטריה, קנדה, קפריסין, דנמרק, אסטוניה, פינלנד, גרמניה, יוון, הונגריה, איסלנד, אירלנד, יפן, דרום קוריאה, ליכטנשטיין, לטביה, ליטא, מלטה, ניו זילנד, נורווגיה, פולין, סלובקיה, סלובניה, שוויץ. לא מדובר ברשימה רשמית שגיבשה ישראל, אלא רשימה שיש לחברות התעופה המתבססת על היתרי תעופה שקיימים כיום בעולם.

פרופ' איתמר גרוטו (צילום: מוטי מילרוד, TheMarker)
צילום: מוטי מילרוד, TheMarker

למרות האישור הישראלי, מבחינת האיחוד האירופי, ישראל עדיין נחשבת מדינה אדומה. המשמעות היא שישראלים לא יכולים להיכנס למדינות האיחוד. ישראלים עם דרכון זר יכולים לנסוע אבל בחלק מהמדינות הם יידרשו לבידוד, בדיקות או מגבלות דומות. לקפריסין למשל, ישראלים יוכלו להיכנס אך ורק לאחר שעברו בדיקת קורונה. ליוון ישראלים לא יוכלו להיכנס כלל.

תיירים מאירופה יוכלו להיכנס לישראל, אבל יצטרכו בידוד בחזרה, או מגבלה אחרת של בדיקות לפי ההחלטה של כל מדינה על אזרחיה.

מוקדם יותר השבוע טענה השרה רגב שהיא פועלת לאישור מתווה שיאפשר את החזרת הטיסות. עם פרסום ההודעה, השרה בירכה על התוצאה: ‏"שמחה שמשרד הבריאות נעתר לבקשתי לפתוח את ענף התעופה, שחייב לחזור לעבוד על פי תו כחול - שיתואם בצורה מסודרת עם משרד הבריאות. מדובר בהתקדמות חשובה ובשורה גדולה לענף התעופה ולציבור הישראלי".

נתב"ג ריק בימי קורונה (צילום: רויטרס, רויטרס_)
נתב"ג ריק בימי קורונה | צילום: רויטרס, רויטרס_

יו"ר הוועדה חבר הכנסת עפר שלח בירך גם הוא על הבשורה: "התעופה היא אחד הענפים שנפגעו הכי מהר והכי עמוק. בהנחה שלא יהיה חיסון בחצי השנה הקרובה לא יכול להיות מצב שהתעופה שישראל לא תיפתח ונמצא עצמנו ביום שאחרי ללא  תעופה ישראלית".

*שר התיירות אסף זמיר התייחס למתווה: "השמיים צריכים להיפתח כמה שיותר מהר, גם אם זה באופן חלקי ותחת הגבלות וחובת בידוד. הצורך בבחינת נוסעים ובדיקתם ילווה אותנו שנים קדימה ולכן אין ספק שנדרשת השקעה תשתיתית ורפואית גדולה בנתב"ג לרבות הקמת מעבדות, בדיקות ונהלים".