רוב האנשים נושמים בדרך כלל מהאף ולא מהפה - ומסיבה טובה. האף שלנו חמים, מעניק לחות לאוויר ומסנן לכלוכים מלהיכנס למערכת הנשימה. גם הוצאת האוויר דרך האף היא איכותית ובריאה יותר ומשפרת את תפקוד הריאות שלנו. למרבה הצער, מחקר חדש מגלה כי האף הוא גם הכלי היעיל ביותר בהפצת נגיף הקורונה מאדם אחד למשנהו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

המחקר שפורסם במגזין "Cell" מיפה את מערכת הנשימה ואת עקבות הנגיף בה. החוקרים גילו כי בהשוואה לתאים שנמצאים בגרון ובריאות, בתאים שנמצאים באף האדם יש לנגיף סיכויים רבים יותר באופן משמעותי להזדהם בנגיף, לשכפל את עצמם ואף להיות מופצים החוצה. בתאים אלו, כך מתברר, יש לנגיף גם נקודות כניסה רבות יותר להתגנב למערכת הנשימה שלנו.

צעירה עוטה מסכה (צילום: Popartic, shutterstock)
צילום: Popartic, shutterstock

מה זה אומר בעצם? "בכל פעם שאנחנו נושמים דרך האף, אנחנו נושפים החוצה ריכוז גבוה יותר של אוויר מלוכלך מאשר אם היינו נושמים דרך הפה", הסביר ד"ר פרנק מקרייגר, רופא טיפול נמרץ אמריקני. הוא הוסיף כי מה שעלינו לעשות כדי למנוע מאותו אוויר מזוהם בחיידקים מלהגיע למערכת הנשימה של אנשים אחרים הוא פשוט - לעטות מסיכה גם על האף ולא רק על הפה.

תוצאות המחקר תואמות גם את מסקנותיו של מחקר נוסף של המרכז האמריקני למניעת מחלות, שלפיו יש לעטות מסכה מאזור הסנטר עד אזור האף. כמו כן, ממליץ המרכז על עטיית מסכות בכל מקרה שבו השמירה על ריחוק חברתי לא מתאפשרת.