חולי קורונה אסימפטומטיים לא מגבירים את קצב ההדבקה בנגיף הקורונה ברחבי העולם: כך קבעו אמש (שני) גורמים בכירים בארגון הבריאות העולמי לאחר פרסומו של מחקר חדש בנושא. תוצאותיו של המחקר מקשות על חששותיהם של מספר חוקרים, לפיהן יהיה קשה לשלוט בקצב התפשטות הנגיף - זאת בשל חוסר היכולת לנהל מעקב אפקטיבי אחרי החולים ללא התסמינים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

עד כה הבינו החוקרים שחלק מהאנשים, בעיקר צעירים או אנשים בריאים הנגועים בקורונה, אינם מפתחים תסמינים או מפתחים תסמינים קלים בלבד כתוצאה מההידבקות בנגיף. אחרים עשויים שלא לפתח תסמינים עד ימים לאחר שנדבקו בפועל – זאת בשל תקופת הדגירה של הנגיף.

קורונה בישראל (צילום: ap)
הקורונה בישראל | צילום: ap

עדויות ראשוניות מההתפרצויות המוקדמות ביותר מצביעות על כך שהנגיף יכול להתפשט באמצעות בין אדם לאדם, גם אם לנשא לא היו תסמינים. אולם, גורמים רשמיים של ארגון הבריאות העולמי טוענים כעת כי למרות שהתפשטות הנגיף יכולה להתרחש על ידי חולים אסימפטומטיים, היא אינה הדרך העיקרית שבה הוא מועבר.

"מהנתונים שיש לנו, נראה שעדיין נדיר שאדם אסימפטומטי אכן יכול להדביק בנגיף אדם משני", אמרה ד"ר מריה ואן קרקובה, ראש היחידה למחלות מתפתחות של ארגון הבריאות העולמית. דברים אלו נאמרו במהלך תדריך שהנחתה קרקובה במטה האו"ם שבז'נבה. 

תלמידי בית ספר בדרום קוריאה (צילום: רויטרס_)
תלמידי בית ספר בדרום קוריאה, האם החשש מהדבקה מאסיבית מוצדק? | צילום: רויטרס_

התגובות של הממשלות ברחבי העולם צריכות להתמקד באיתור ובידוד של אנשים נגועים עם תסמינים, ולעקוב אחר כל מי שעשוי היה לבוא איתם במגע", אמרה ואן קרקובה. עם זאת, היא הכירה בכך שמחקרים מסוימים הצביעו על התפשטות אסימפטומטית בבתי אבות ובמסגרות ביתיות.

"דרוש מחקר ונתונים נוספים בכדי לענות באמת על השאלה האם נגיף הקורונה יכול להתפשט באופן נרחב באמצעות נשאים אסימפטומטיים", הוסיפה ואן קרקובה. "יש לנו מספר דיווחים ממדינות שעוסקות במעקב מפורט מאוד של אנשי קשר", אמרה ואן קרקובה. "הם עוקבים אחר מקרים אסימפטומטיים, הם עוקבים אחר קשרים, והם לא מוצאים העברה משנית הקשורה אליהם - זה נדיר מאוד."