המאבק בקורונה עולה שלב: קבינט הקורונה אישר היום (שני) פה אחד להיערך לתוספת של 2,000 מונשמים מקורונה. שתי החלטות נוספות שאושרו בקבינט: הקנס על אי לבישת מסיכה יעלה מ-200 ל-500 שקלים, החלטה שטעונה עוד את אישור הכנסת, וכן אושרה סגירת עסקים שיפרו הנחיות. בישיבה גם הועלתה ביקורת על היעדר אכיפה מספקת. החשש שהוצג לשרים בישיבה: לפי קצב ההדבקה הנוכחי, ייתכן שיגיעו עוד היום ל-400 נדבקים חדשים. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בתוך כך, הוחלט כי ההכרעה בנוגע לחידוש האיכון הסלולרי על ידי השב"כ תעבור לממשלה לישיבה הקרובה. עוד הוחלט להקים מטה אכיפה במשרד לביטחון פנים, ולהעניק לפקחי הרשויות המקומיות סמכות לתת דוחות.  

במהלך הישיבה, הודיע שר האוצר כ"ץ שהוא מוותר על ההכנסה למדינה מקנסות, כי המטרה היא לא לגבות כסף מהציבור אלא להרתיע - במקום זאת הכסף יעבור לרשויות המקומיות. בנוסף יאושר חוק שמסמיך את הרשויות המקומיות לסגור עסקים שמפירים את כללי הקורונה.

השרים אישרו את תרחיש הייחוס החדש שהציעו משרדי הבריאות, האוצר והביטחון. התרחיש ההיערכות שאושרה ל-2,000 מונשמים ממחלות אחרות. מספר המונשמים כתוצאה מקורונה עומד כעת על 29.

"דיון בכנסת יחשוף את היכולות של שב"כ"

במהלך הדיון בקבינט התקיים עימות סביב החזרת איכוני השב"כ על הנדבקים בקורונה. ראש הממשלה נתניהו אמר מצידו שאין ברירה והוא חושש מתחילת גידול מאריכי בהדבקה. מנגד, טען ראש השב"כ ארגמן שהוא חושש שדיון בכנסת עלול להוביל לחשיפת הטכנולוגיה והיכולות של שב"כ. שרים אחרים תמכו בעמדת ארגמן, בהםשר המשפטים ניסנקורן והשר עמיר פרץ.

השר שטייניץ ציין שניתן להעביר חלק מהחקיקה בוועדת משנה חסויה. בהמשך אמר ראש השב"כ שאם אין ברירה ותתקבל החלטת הדרג המדיני - השב"כ ייכנס לפעולה מיד לאחר שיאושר החוק.

לבסוף: ההחלטה היא להביא את החקיקה המדוברת לדיון בממשלה כבר בישיבה הקרובה. גורם בכיר מתריע: "אין מנוס מהחזרת איכוני השב"כ במהרה כדי לקטוע את שרשראות ההדבקה, אין דרך אחרת ריאלית על השולחן לפי שעה".

ההבהרה: לא תחזית - אלא תרחיש מבצעי

במשרד הביטחון הבהירו כי התרחיש אושר על ידי השר וראש הממשלה החליפי בני גנץ. על פי התרחיש, ישראל נערכת לעד 2,500 מונשמים, 7,500 מאושפזים, 125,000 חולים ו"מאות רבות של מתים".

עוד ציינו כי "התרחיש מתבסס על מודלים שלקחו בחשבון תרחישי קיצון מהעולם. יש להדגיש כי לא מדובר בתחזית אלא בתרחיש המבצעי שאליו ממליצים במשרד הביטחון למדינה להיערך מבחינת הכלים שברשותה".

ממשרד ראש הממשלה נמסר: "הגדרה זו תנחה את הממשלה על ההיערכות וההצטיידות של מערכת הבריאות. תרחיש זה יבטא את יכולת ספיקת המערכת ולא תחזית חולים". 

ראש הממשלה נתניהו אמר: "צריך לעשות את כל פעולות המניעה הנדרשות כדי לא להגיע לתרחיש הייחוס" עוד נמסר שזוהי העמדה הכללית של שרי קבינט הקורונה. עוד נמסר כי שרי הקבינט דנים "בצעדים המעשיים הנדרשים בטווח המיידי כדי לאפשר האטה בקצב התחלואה ומניעת הידרדרות לתרחישים שאינם רצויים".

בפתח הישיבה התייחס נתניהו לנתוני התחלואה ואמר: "אנחנו עומדים בפני עלייה שיטתית בתחלואה. אנחנו רואים את זה לא רק כאן, אלא רואים את זה לצערי, גם ברחבי העולם. מדינות שונות כבר נדרשות לכך, גם אנחנו בישראל".

ראש הממשלה התייחס לארבעת דרכי הפעולה הנשקלות: הגברה דרמטית של האכיפה שכוללת הגדלת קנסות; שימוש בכלים הדיגיטליים; סגרים אזוריים והגבלת ההתקהלויות.

במהלך הימים האחרונים מספר הנדבקים החדשים היה גבוה במיוחד: בסוף השבוע נוספו 294 חולים למניין הנדבקים וביום חמישי בשבוע שעבר נדבקו 349. ביממה האחרונה נוספו 183 חולים.

מאתמול בוצעו 8,219 בדיקות קורונה ומספר החולים הפעילים עומד על 4,848. עד כה החלימו 15,714 מתוך 20,869 שנדבקו מפרוץ המגפה. עד כה 307  חולי קורונה נפטרו בישראל. לפי משרד הבריאות, מוקדי התחלואה הפעילים ביותר ביממה האחרונה הן הערים ירושלים, בני ברק, תל אביב-יפו, בית שמש, אלעד, מודיעין עלית, פתח תקווה ואשדוד.