גורמים בכירים במערכת הבריאות מותחים ביקורת חריפה על המדיניות הנוכחית, אותה הם מתארים כ"פרנואידית", ונוכח נתוני התחלואה הטובים בישראל – הציעו היום (חמישי) מתווה שיחליף אותה, באופן כזה שיבריא את המשק. אלו הם עיקרי התוכנית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

סעיף ראשון:

המבוגרים מעל 70 (או מעל גיל 65 עם מחלות רקע) - נשארים בבית כרגע. הסיכון האישי גבוה מדי, אבל זה מסוכן גם ברמה הלאומית. ראינו את קריסת בתי החולים באיטליה ובספרד, לא רוצים להגיע לשם. 

סעיף שני:

כל המשק (למעט מקומות בילוי) - חוזר לעבוד כרגיל, תחת הקפדה על כללי ריחוק חברתי, והיגיינה. 

סעיף שלישי:

מקומות בילוי נפתחים כרגיל, אבל בשלב הראשון - לצעירים עד גילאי 50 בלבד. הכניסה תהיה אך ורק באמצעות תעודות זהות. בפנים - לא תידרש הקפדה על ריחוק חברתי, אלא רק על היגיינה. מה ההיגיון? כי מתחת 50 התחלואה היא קלה, וכן נפתח חסינות עדר אצל הצעירים (כדאי לזכור: העלייה בתחלואה בגלל המסיבות בפורים, לא נגרמה מהמסיבות של הצעירים בת"א, אלא מהחגיגות של המגזר החרדי בירושלים ובבני ברק).

היתרונות שעליהם מדברים הגורמים, במסגרת הצעת המתווה החלופי, הם ראשית הבראה מהירה של המשק, כולל של מקומות הבילוי – שרבים מהם לא יכולים לתפקד תחת מגבלות ריחוק חברתי (מסעדות ובתי קפה).יתרון שני הוא שהאוכלוסייה הצעירה מפתחת חסינות עדר, במחיר נמוך יחסית של קורבנות, ובאופן כזה שכאשר האוכלוסייה המבוגרת יותר תחזור גם היא לשגרה - חסינות העדר של הצעירים, תשמור גם על המבוגרים.

בראיון שהעניק היום שר הביטחון, נפתלי בנט, הוא הסביר שגם הוא הציע היום לראש הממשלה בנימין נתניהו מודל חלופי להחלטות שנלקחו בימים האחרונים. במסגרת המתווה שהציע בנט הוא דיבר על החזרתם לבתי הספר של ילדים בכיתות א'-ג' ונערים בכיתות י'-יב'. כשנשאל האם רה"מ שקל ברצינות את המתווה, ענה: "הוא אמר שיש בזה הרבה הגיון".