התפרצות בבית האבות שלמה המלך בבני ברק - 13 דיירים ו-7 עובדים נמצאו חיוביים לנגיף קורונה בבדיקות שנערכו במקום ביום ראשון. זהו בית האבות ה-5 בבני ברק שבו יש התפרצות של קורונה. בעקבות האבחונים, הדיירים מפונים למרכז גריאטרי בנס ציונה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כלל 160 דיירי בית האבות נמצאים בבידוד מאז חג הפורים וקומה שלמה של בית האבות - יחד עם עובדיה - נמצאת בבידוד מאז היוודע תוצאות הבדיקות. בבית האבות מספרים כי כבר מאז פורים אין כניסה של מבקרים למוסד.

מנהל בית האבות פנחס אבלס סיפר: "הפעלנו לחץ על הרופאה המחוזית של הגריאטריה לעשות בדיקות במקום אפילו שלאף אחד מהדיירים אין תסמינים, היא הצליחה תוך יום לארגן לנו 270 בדיקות לדיירים והצוות. ביום ראשון מד"א הגיעו לבצע בדיקות. הופתענו וקיבלנו הלם, אנשים בלי סימפטומים בכלל. להרגשתי מדובר בתוצאות שגויות. ביקשתי שיעשו בדיקה חוזרת. היו לנו תסריטים מה לעשות ברגע שתהיה התפרצות, לא נכנסנו ללחץ, כל אחד ידע מה תפקידו ומה לעשות. הכל היה כתוב כולל איפה מכבסים את כל הבגדים".

"שלמה המלך" הוא בית האבות ה-5 בבני ברק שבו זוהתה התפרצות של המגפה. בבית האבות ויזניץ בעיר חלו 26 בני אדם ודיירת אחת מתה, בגני מרגוע 5 חלו ו-2 מתו, בהדסים 3 חלו ו-2 מתו ובעטרת אבות 24 חלו.

קורונה במגזר החרדי (צילום: דוד כהן, פלאש/90 )
התפרצות קורונה בבית אבות בבני ברק | צילום: דוד כהן, פלאש/90

א' שסבתו היא דיירת בבית האבות סיפר כי האחות האחראית עליה במוסד צלצלה אתמול למשפחה וסיפרה כי הסבתא חולה: "יש קצת הלם איך זה קרה, מאמצע מרץ לא נתנו לבני משפחה לבקר כדי לשמור על הדיירים. שוחחנו עם סבתא רק באמצעות הטלפון ועכשיו כששמענו שיש התפרצות בבית האבות, לא הבנו איך זה יכול להיות עם כל ההקפדה של בית האבות? למה רק עכשיו בדקו ומי היה אמור לעקוב אחרי זה. גם לא ברור לנו איך נכנסה בכלל קורונה לבית האבות אם כולם בבידוד מאז מרץ, האם ייתכן שאחד העובדים הכניס את הנגיף?".

בעקבות ריבוי מקרי המוות בבתי האבות ובמוסדות הגריאטריים, מנכ"ל בית החולים איכילוב פרופסור רוני גמזו, שמונה למנהל הפרויקט של תחום בתי האבות, הגיש אתמול למנכ"ל משרד הבריאות את פרטי התוכנית הלאומית למתן מענה להגנה על דיירי מוסדות הגיל השלישי בבתי האבות ודיור המוגן. בדוח נחשף כי עד כה אותרו חולי קורונה מאומתים ב-82 מוסדות ברחבי המדינה.

הדוח מציג תוכנית עבודה יומיומית מסודרת, שתאפשר התמודדות מיטבית עם הקורונה. במסגרת התוכנית יוקם מטה לאומי אחד, "מטה מגן אבות", שיהיה אמון על מתן הנחיות בשטח ועל אישורים. בנוסף, מעורבות פיקוד העורף תורחב - בתחום שנוע תרופות וציוד, הדרכות במוסדות, פעולות חיטוי במקום.