מסמך שגיבש מרכז המידע והידע מטעם משרד הבריאות ונועד לבחון את רמת הפגיעה של מגפת הקורונה באוכלוסייה המבוגרת בישראל, חושף באופן חד משמעי - אוכלוסיית הקשישים נמצאת בסיכון הגדול ביותר לחלות ואף למות מהמגפה. אחד הנתונים הבולטים מראה כי כ-87 אחוזים מהנפטרים בישראל מנגיף הקורונה הם בני 70 ומעלה. המסקנה המרכזית: "להקפיד על הנהלים בבתי אבות ובריכוזי אוכלוסייה מבוגרת". 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המסמך שגיבש מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה, חושף נתונים שמעידים על פגיעות האוכלוסייה המבוגרת לנגיף ומראה את הקשר שבין התפלגות הגילאים ביישובים השונים לבין רמת התחלואה של הקשישים. בין השאר נכתב שם כי אחד מכל ארבעה חולי קורונה בני 70 ומעלה בישראל נמצא במצב בינוני, קשה או שנפטר - וכי 11 אחוז מהחולים בגילאים הללו נפטרו.

בנוגע לבני 60 עד 70, רק אחד מכל עשרה נמצא במצב בינוני, קשה או שנפטר, ובגילאים צעירים מאלה - הסיכון נמוך אף יותר. לפי הנתונים רק אחוזים ספורים מהחולים בגילאים אלה מגיעים למצב בינוני או חמור מכך. אחד הנתונים הבולטים כאמור הוא כי כ-87 אחוזים מהנפטרים בישראל מנגיף הקורונה הם בני 70 ומעלה.

המסקנה העיקרית מהמסמך היא שהאוכלוסייה המבוגרת נמצאת בסיכון גבוה לחלות בנגיף - ויש לשים דגש בהגנה עליה. על אף ההקלות שצפויות בתנועה ובתעסוקה במשק, חשוב להקפיד על הנהלים בריכוזי אוכלוסייה של מבוגרים בישראל כמו בתי אבות, וגם שכונות וערים בעלות אוכלוסייה מבוגרת.  

מספר החולים המבוגרים גדול בכמחצית משיעורם באוכלוסייה

בערים שבהן מספר החולים הוא הגדול ביותר, בני ברק וירושלים, גם מספר החולים המבוגרים הוא הגדול ביותר ביחס לערים אחרות. זאת, אף על פי שרוב האוכלוסייה בערים אלה היא צעירה. למשל בעיר בני ברק, פחות מעשרה אחוזים מהתושבים הם מבוגרים בני למעלה מ-60, ולמרות זאת למעלה משני אחוזים מהם חלו בקורונה.  

מספר המבוגרים החולים בכל עיר הוא שונה, אך מסתמן שבשליש מהערים (שבהן יש מעל ל-40 חולים) שיעור החולים המבוגרים גדול בכמחצית משיעורם באוכלוסייה. ניתן לראות כי ביישובים בעלי אוכלוסייה צעירה כדוגמת אלעד, ביתר עלית ובני ברק שיעורם של המבוגרים מקרב החולים גדול יותר מפי שניים מחלקם באוכלוסייה. גם בערים נוספות כמו קריית מלאכי, רעננה, ירושלים, רמלה ואשקלון המספרים הם דומים.

שקלול מספר החולים מעל גיל 60 ומספר התושבים בגילאים אלו מראה כי בבני ברק ובאלעד שיעור הנדבקים המבוגרים גבוה יחסית למספר התושבים המבוגרים שיש בהן - כשני אחוזים. אחריהן ברשימה נמצאות ביתר עילית, מודיעין עילית, ירושלים וטבריה.