ההקלה שעוד לא אושרה - בדרך לדיון דחוף: ביום רביעי הקרוב ידון בג"ץ בעתירה של הורים לילדים עם מוגבלות השוהים בהוסטלים, נגד משרד הרווחה ומשרד הבריאות. בעתירה דורשות המשפחות הקלה בתנאי הביקור של המשפחות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

כיום מותר להורה אחד לבקר, פעם בשבוע, ביקור של שעה. נוסף על כך, משרד הרווחה התיר לקחת את הילדים ללילה בבית בסוף השבוע - אך במוסדות רבים הנושא עוד לא מסודר כראוי.

כמו כן דורשות המשפחות מהמשרדים לגבש תוכנית פעולה ברורה למקרה של גל נוסף כדי להימנע מחודשי הסגר נוספים על הילדים כפי שהיה בגל הנוכחי. לפי המשפחות, ברור שהמשרדים רוצים בטובת הילדים אבל אי אפשר לתת לכולם את אותם התנאים, צריך לבחון כאן כל מקרה לגופו ולאפשר לילדים לראות את ההורים שלהם. 

עו"ד גלית קרנר, שהגישה את העתירה, מסבירה שמטרת העתירה לדרוש מהמשרדים להחיל על אוכלוסיית המוגבלים את ההקלות הנהוגות בכלל האוכלוסיה מתוך הבנה כי אנשים עם מוגבלות, נפשית או שכלית אינם נחשבים לקבוצת סיכון.

לעתירה צורפה חוות דעת של פרופסור נדב דוידוביץ, יו"ר פורום בריאות הציבור, שטען כי הסגר "לא מידתי". לדבריו,  "נראה שרצונו של משרד הרווחה למנוע הידבקות בנגיף הקורונה דרך המשך הסגר הקשה, והבידוד המוחלט של הדיירים  הינו שגוי ואינו מידתי, בלא שנלקח בחשבון הבידוד החברתי שחווים הדיירים במעונות, ניתוק מהמשפחה הקהילה והרגרסיה שעלול לחוות כל דייר ודייר בשל כך. שיקולים אלו לא פחות חשובים וייתכן שאף חשובים יותר".

עו"ד גלית קרנר (צילום: אילן ספירא)
עו"ד גלית קרנר | צילום: אילן ספירא

ממשרד הרווחה נמסר בתגובה: "משרד העבודה והרווחה הנחה את המסגרות לאפשר ביקורים של בני המשפחה מדי שבוע ולאפשר יציאה של הדיירים לביקורים בבתי המשפחות. אי לכך מדובר בעתירה מיותרת. יצוין כי רק בימים האחרונים נאלצנו להכניס מסגרת שלמה לבידוד לאחר שדיירת שיצאה לביקור בבית משפחתה נדבקה.

עוד נמסר: "אנו עושים כל שניתן כדי לאזן בין מזעור סיכונים לבין קיום רצון הדיירים ובני משפחתם. העותרים אינם מייצגים את כלל משפחות הדיירים. ועדי המשפחות במעונות הממשלתיים מגבים את מדיניות המשרד".