ידוע עד כה בבירור כי וירוס הקורונה פוגע בדרכי הנשימה וגם גורם לנדבקים בו לקרישיות יתר אבל שאלות רבות בנוגע לנגיף נותרו פתוחות: מהו הביטוי הקליני של המחלה – ריאתי או כלי דם? כמה מודבקים ישנם באוכלוסייה? מהו שיעור ההדבקה? האם כל אדם מדביק בין 2 ל-3 אנשים אחרים או שמא הוא מדביק 6 אנשים אחרים? כמה חולים ישנם בלי סימפטומים?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

שאלות נוספות שברפואה טרם יודעים לענות עליהן בנוגע לנגיף קורונה הן למה בחלק מהחולים הווירוס מביא למחלה קלה ואילו אצל אחרים הוא מתבטא במחלה קשה? איך נראית "ההחלמה" מהמחלה? אנחנו רק יודעים שהיא ממושכת אך לא ברור כיצד היא נראית לגמרי ומהו שיעור התמותה האמיתי ממנה.

קורונה (צילום: AP)
צילום: AP

תהיות נוספות שעדיין עולות בנוגע לווירוס: האם מי שחלה - אכן מחוסן ולא יכול לחלות יותר? עד כה ידוע שיש קבוצה די גדולה של אנשים שחלו במחלה, אך אינם מחוסנים ממנה. האם מי שפיתח נוגדנים אכן מחוסן? וכמה מהאוכלוסייה מחוסנת מנגיף קורונה? את התשובה לשאלה הזו חשוב לדעת גם כדי להבין מי יכול לצאת לעבוד ומי לא.

נגיף הקורונה (צילום: HQuality, shutterstock)
צילום: HQuality, shutterstock

תשובות לחלק מהשאלות האלה יגיעו רק עם תוצאות המבחנים הסרולוגיים (נוגדנים) בעוד כחודש או חודשיים מהיום, כשנדע להעריך את רמת הנוגדנים ולהשוות אותה למהלך הקליני של החולים.  

המצב בישראל: התייצבות במספר המונשמים, עדיין מאות נדבקים ביום

 לפי העדכון האחרון של משרד הבריאות יש בישראל 12,501 שנדבקו בנגיף הקורונה - 455 מהם ביממה האחרונה. 133 חולים מורדמים ומונשמים, 180 במצב קשה, 174 במצב בינוני ו- 132 בני אדם מתו כתוצאה מהידבקות בנגיף. 

בדיקות קורונה (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
בדיקות קורונה | צילום: Yonatan Sindel/Flash90

בתוך כך, משרד הבריאות דיווח כי מסיכום נתונים סופיים שהגיעו מכלל המעבדות, שלשום בוצעו 10,401 בדיקות אתמול בוצעו 11,501 בדיקות ובכך עמדו כבר בימים אלו ביעד שהוצב ל-10,000 בדיקות מעבדה ליום.

תושבי הגליל ובעיקר התושבים ביישובים הערבים הונחו היום להסתגר בבתים, זאת בשל החשש כי מאות רבות נחשפו לחולים מאומתים אך עדיין לא אובחנו. במשרד הבריאות שמו דגש מיוחד על היישוב דיר אל אסד ויישובים נוספים בסביבתו, שם ישנה התפשטות חמורה.