משרד הבריאות פרסם הבוקר (ראשון) את הרשימה המלאה של מספרי החולים בכל יישוב בישראל שמונה מעל 5,000 תושבים: מירושלים, שניצבת במקום הראשון עם 1,302 חולים, ועד היישובים שבהם אובחן חולה אחד בלבד. בתוך כך - שר הפנים אריה דרעי העריך היום בוועדה המיוחדת בעניין ההתמודדות עם נגיף הקורונה בכנסת כי התחלואה בחלק מהשכונות בירושלים גבוהה בהרבה מזו שבבני ברק.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על התחלואה בבירה אמר דרעי כי יש באופן יחסי "אחוז לא גבוה" של הדבקה, אבל רוב החולים גרים בשכונות החרדיות בעיר. "אנחנו פותחים מלונות לחולים בירושלים, מכניסים שם את המודל של המזון מבני ברק גם לירושלים. התקיים דיון אם לעשות הגבלות כניסה ויציאה על ערים חרדיות נוספות כמו בבני ברק - לא הגענו עדיין לסיכומים. נדון בזה כנראה אחרי הצהריים".

על פי נתוני משרד הבריאות ניתן לראות כי בימים האחרונים לא חל שינוי משמעותי ברשימת היישובים עם התחלואה הגבוהה ביותר - ירושלים נותרה במקום הראשון ובני ברק במקום השני, בינהן פער של כ-100 חולים. אחריהן ניצבת תל אביב-יפו בפער גדול מאוד של 855 חולים מאובחנים.

משרד הבריאות פרסם הודעה רשמית שמתייחסת לנושאים שונים, בין השאר התחלואה בעיר בני ברק. "עיריית בני ברק וגם התושבים מפנימים את המצב ומבינים את החומרה, מסתגרים בבית ומקיימים את הבידוד", נכתב בהודעה. "יחד עם הצבא, פיקוד העורף וגורמים נוספים - אנחנו מנסים לגרום לכך שאנשים חולים יצאו מבני ברק למלונות כדי לא להדביק את יתר המשפחה. כלומר, מינימום יציאה של התושבים לרחוב ומצד שני בידוד והוצאת האנשים שכבר חולים. תהיה עוד תחלואה בבני ברק אבל אני מקווה שהמהלכים של הימים האחרונים תוכל לעצור אותה או לצמצם את ההתפשטות". 

בנושא הטיפול במגזר החרדי באופן כללי נכתב: "אנחנו כל הזמן זהירים ואנחנו רוצים להמשיך להיות זהירים. אנחנו מזהים מקומות נוספים כמו בני ברק ורוצים לקיים את אותו המודל פעולה גם בהם. מדובר במקומות כמו אלעד מודיעין עילית ושכונות מסוימות בירושלים. אני חושב שבמקומות האלה נכון לפעול במודל דומה ולא בהכרח זהה מכיוון שכל מקום צריך את החליפה שלו".

חיטוי בכותל המערבי (צילום: יונתן זינדל פלאש 90)
צילום: יונתן זינדל פלאש 90

לגבי אוכלוסיות נוספות שנמצאות בסיכון התפשטות מהיר נכתב: "גם בזירת האוכלוסייה הערבית וגם בזירה נוספת בדרום תל אביב התחילו בשבוע שעבר בדיקות ייעודיות שהגיעו לתוך החברה הערבית ברהט, מזרח ירושלים וואדי ערה כדי לקרב את הבדיקות לתושבים מהחברה הערבית והבדואים, אני בהחלט רואה היענות שלהם לנושא הזה וגם שם עוקבים אחר הדברים".

בנוסף לדבריו של שר הפנים, בוועדת הקורונה שאלה ח"כ מיקי חיימוביץ' את פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, לגבי שיעור ההדבקה במגזר החרדי. על כך ענה לה גרוטו: "שיעור ההדבקה בחברה החרדית עומד על 1.4 לעומת 1.2 בכל הארץ. זה נשמע אולי הבדל זניח, אבל בתרחיש הייחוס יש לזה השפעה עצומה. לכן אנחנו רואים שבמגזר החרדי יש הדבקה יותר גבוהה ונצפה לראות הרבה יותר חולים קשה ומונשמים באוכלוסייה הזאת. האסטרטגיה הכללית היא להוריד את שיעור ההדבקה ל1.2 כמו כלל האוכלוסיה".

לרשימת היישובים המלאה לחצו כאן