ריבוי מקרי הקורונה בעולם - כמיליון נדבקים ברחבי תבל - מציף את השאלה מהי הדרך היעילה ביותר לטפל בנושא ולצמצם את חשיפת הציבור למחלה. קבוצת חוקרים מאוניברסיטת תל אביב מצאה כי מספר המתים בהסגר כללי יהיה נמוך משמעותית לעומת הסגר הדרגתי. לפי הנתונים המעודכנים שפורסמו הערב על ידי אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, לפחות 50,230 איש מתו מהנגיף ברחבי העולם וכמיליון נדבקו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לפי המחקר, בתרחיש של הסדר הדרגתי, רק האוכלוסיות שבסיכון ייכנסו לבידוד. תוצאות המחקר מסבירות גם כי לסגר הכללי ישנו מחיר כבד והצליחו להעריך את "מחירו הכלכלי" של אדם במסגרת המודל.

במסגרת מודל כלכלי-רפואי-ביולוגי, החוקרים ביצעו השוואה בין שתי אסטרטגיות הבידוד ומצאו הבדלים גדולים. במחקר נלקחו בחשבון התנאים המיוחדים של ישראל כמו מספר החולים, קצב התחלואה וגם הנתונים הכלכליים שקיימים היום במשק. התוצאה - סגר כללי יהיה אפקטיבי יותר מבחינת חיי אדם אך ילווה במחיר כלכלי כבד.

המודל העלה שבמצב של סגר כללי, המדינה תצליח להציל 43 אנשים יותר מאשר אנשים בסגר דיפרנציאלי שמוכוון לאוכלוסיות החלשות במיוחד. אבל לכל מקרה מוות כזה יש תג מחיר כלכלי – המחיר הוא 100 מיליון דולר לכל הצלת חיים שכזו. במקרה הזה של המודל מדובר על יותר מ-4 מיליארד דולר בתמורה לחייהם של 43 בני אדם.