בצל החשש מהתפרצות משמעותית של קורונה ברצועת עזה ובשטחי הרשות הפלסטינית - חברה ישראלית ותאגיד סיני הודיעו היום (שני) כי הן יתרמו בעלות של מיליוני דולרים מעבדת ענק שבה יבוצעו מדי יום כ-3,000 בדיקות לתושבים פלסטינים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

נכון לסוף השבוע האחרון, אובחנו ברצועת עזה רק 9 חולי קורונה, אך החשש הגדול הוא כי התפשטות הנגיף ביהודה ושומרון ובעזה עלולה לגרום למשבר הומניטרי חריף. החשש הזה הביא את חברת AID GENOMICS והתאגיד העולמי BGI, שכבר הקימו בהצלחה מעבדות חירום במוקדי ההתפרצות בסין והיו מהראשונות לבצע אבחונים, להקים מעבדה נוספת לטובת הפלסטינים שתוקם באמצעות תרומות שגויסו בהובלת קבוצת aid.

עובד פלסטיני מחטא קניון בעזה מנגיף הקורונה (צילום: אלי אחמד , פלאש/90 )
חיטוי ברחובות עזה | צילום: אלי אחמד , פלאש/90

בימים הקרובים צפויה לצאת משלחת אווירית מסין לישראל עם הציוד הנדרש להקמת המעבדה, שתפעל לפי המודל שהוכיח את עצמו בחודשיים האחרונים במוקדי ההתפרצות בסין: כל מעבדה התפרסה על כ-2,000 מטרים וכללה תאי בטיחות, חדרי דגימות נפרדים להיערכות, חדרי איחסון וגם איזור למשרדים. המעבדות שהוקמו בסין הצליחו בשיאן לערוך 50,000 בדיקות לנגיף הקורונה מדי יום, ובסך הכול התבצעו בהן 357,000 בדיקות.

"הזמנים הנוראיים ביותר חושפים את הטוב שבאנשים, הצלת חיים היא בעלת חשיבות עליונה ואנו חייבים לעבוד יחדיו על מנת להתגבר על הקשיים הצפויים בהמשך", מסר ד"ר יא יין, מנכ"ל חברת BGI העולמית. שניר זנו, מנכ"ל AID GENOMICS, הוסיף: "בחודשים האחרונים אני ויו"ר קבוצת AID, מר קלווין וו, עובדים במרץ בכדי לסייע למספר רב של מדינות בעולם. לשמחתי כישראלי, הצעתנו אשר כללה הקמת מעבדה בצד הישראלי והקמת מעבדה בצד הפלסטיני, אושרה בצד הפלסטיני ובתיאום עם כוחות הביטחון בישראל. המעבדה תהיה ערוכה לביצוע של עד 3,000 בדיקות ביום. ההירתמות המדהימה של אנשים וגופים מכל העולם תאפשר לתת את הסיוע המרבי לתושבי הרצועה וכן למגר את התפשטות הנגיף באזור כולו".