החסינות שמתפתחת בגוף לאחר הידבקות בנגיף קורונה עלולה להיעלם לאחר שישה חודשים בלבד – כך על פי מחקר חדש שהתבצע באוניברסיטה של אמסטרדם. המחקר אמנם בחן סוגים שונים של נגיפי קורונה, שמדביקים בני אדם, אך החוקרים הבהירו שסביר כי הדבר נכון גם לגבי הנגיף הנוכחי.

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"תקופת החסינות, כלומר התקופה שבה אדם שנדבק בקורונה מוגן מהידבקות חוזרת - קצרה באופן מדאיג", אמרו החוקרים. "במחקר נראו הידבקויות-חוזרות תכופות כ-12 חודשים לאחר ההדבקה הראשונית, וכמות הנוגדנים ירדה באופן משמעותי כבר לאחר 6 חודשים".

החוקרים אמנם הבהירו כי בין ארבעת סוגי נגיפי הקורונה יש מעט מאוד דמיון מבחינה ביולוגית, ובכל זאת הדגישו שהם כולם מייצרים חסינות קצרת מועד ואבדן מהיר של נוגדנים. "בהחלט יכול להיות שזה המכנה המשותף של כל נגיפי הקורונה האנושיים", הבהירו.

בקרוב - חיסון לאיידס? (צילום: ZAIRI AZMAL BIN BURHAM BORHAN, 123RF)
חסינות עדר לא תוכל להיות הפיתרון? אילוסטרציה | צילום: ZAIRI AZMAL BIN BURHAM BORHAN, 123RF

החוקרים הוסיפו כי "בהינתן שהחסינות הטבעית עלולה להיעלם ששה חודשים לאחר ההידבקות, התקווה של ממשלות להגיע לחסינות עדר על ידי מחזורי הדבקה טבעיים אינה סבירה כלל".

המחקר עקב אחר רמת הנוגדנים בדמם של 10 גברים במשך 35 שנים לאחר שנדבקו באחד מסוגי נגיף הקורונה האנושי. החוקרים ערכו בדיקות למשתתפי הניסוי כל 6 חודשים.