המכון הביולוגי בנס ציונה פרסם היום (שבת) מסמך בן 26 עמודים ובו הוא מפרט את תוצאות הניסויים של החיסון לנגיף הקורונה שהם מפתחים - כך נחשף הערב לראשונה בחדשות סוף השבוע. הדוח פורש בפרטי פרטים את שלבי הניסוי, בעיקר על מנת שקהילת המדע הבין-לאומית תוכל לעיין ואפילו להתרגש מהחידושים הישראליים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

החיסון הישראלי מבוסס על שיטה מוכרת של חיסונים, אך מה שחדש כאן (ה"טוויסט") הוא שימוש בווירוס VSV - וירוס שאינו גורם למחלות בבני אדם. על הווירוס הזה הונדסו חלבונים (שיוצרים את ה'כתר' של הקורונה) בהנדסה גנטית, וכאשר גוף האדם מזהה אותו כ-Covid-19 הוא מייצר לו נוגדנים.

//img.mako.co.il//2020/06/20/hisun2.jpg

תוצאות הניסויים שבוצעו באוגרים מראות חד משמעית שאוגרים שחוסנו כך - לא חלו! זה שלב חשוב בדרך לחיסון, אם משרד הבריאות יאשר למכון הביולוגי להתחיל כבר בשבועות הקרובים ניסויים בבני אדם, החיסון יכול להיות מוכן בסוף החורף הקרוב. הכיוון - כך נראה - הוא טוב ונכון.

//img.mako.co.il//2020/06/20/hisun1.png

//img.mako.co.il//2020/06/20/hisun3.jpg

העולם כולו נושא עיניים אל חברות התרופות והמעבדות שעמלות מאז התפרצה המגפה בניסיון למצוא חיסון לנגיף הקורונה, שישיב את השגרה שהכרנו בעבר. נכון להיום, יש למעלה מ-140 חיסונים שנמצאים בפיתוח, רובם בשלבים ראשוניים מאוד. אך ביניהם יש גם כאלה שכבר הגיעו לשלבים מתקדמים מאוד, ומציגים תמונה אופטימית.

שני חיסונים נראים מבטיחים מאוד. אחד מהם נמצא כבר בשלב השלישי: מדובר בחיסון שפותח באוניברסיטת אוקספורד. לפי ההערכות האופטימיות ביותר, הוא עשוי להיות מאושר לשימוש במקרים ספציפיים כבר באוקטובר. חיסון נוסף שבצמרת התקוות הוא של חברת "מודרנה", ישראל כבר קנתה מהם אופציות לעדיפות בתור, למקרה שהוא באמת יהיה מוצלח.

מדענית בוחנת תאי קורונה  (צילום: רויטרס)
מדענית בוחנת תאי קורונה במעבדה ברוסיה | צילום: רויטרס

אך כפי שפורסם במהדורה המרכזית, המכון הביולוגי בנס ציונה, שבעצמו כאמור שוקד על פיתוח חיסון, תקף בחריפות את העסקה. מתברר כי המכון לא קיבל מקום בקבלת ההחלטה ולכן החליט להוציא מכתב למקבלי ההחלטות במשרד הבריאות ולמשרד ראש הממשלה. "ההסכם עם חברת מודרנה נעשה במחשכים מבלי להתייעץ עם מומחי המכון הביולוגי", כתבו.