10,000 בדיקות ביום? אינספור ההבטחות שניתנו בשבועות האחרונים, לפיהן מספר הבדיקות שמבוצעות בכל יום לאיתור חולי קורונה יגדל משמעותית, עדיין נראות היום רחוקות מהמציאות. זה לכאורה אמור היה להיות הליך פשוט: בהתחלה שיחת טלפון עם מד"א, לאחר מכן מגיע פראמדיק עם המטוש - ואז ערכת הבדיקה נשלחת למעבדה, שם היא מפוענחת ובשלב האחרון מופקת התוצאה, שנשלחת למשרד הבריאות ולחולה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אבל יותר מחודש אחרי שהתגלה החולה הראשון בישראל וכמעט חודשיים אחרי שהתעורר חשש שהמגפה תפרוץ, עדיין בכל אחד ואחד מהשלבים - יש בעיות. מתברר שכדי לקבל בדיקה ממד"א צריך לבקש כמה פעמים, גם אם כבר לוקים בכל התסמינים. "ביקשנו ממד"א שיבואו לפחות 3 פעמים", מספרת תחיה דרור שבעלה נבדק רק לאחר שהתמוטט בביתו והספיק כבר להדביק את כל משפחתו.

תחילה סבר משרד הבריאות שדי במעבדה אחת שתשמש את המדינה כולה ותתמודד עם מבול מטושי הדגימה שיזרמו אליה. מתברר שגם במעבדה לא היו ערוכים לכך. יו"ר עובדי המעבדות אסתר אדמון אומרת: "לא הכינו אותנו להכפלות ולהשלשות כאלה. אם היינו מתמקדים בזה קודם, היום היינו כבר עובדים 24/7 ומגיעים לתפוקה הרצויה".

גם בהגעת התשובות לאזרחים התקלות רבות: נבדקים מדווחים שגם שבועיים אחרי הבדיקה עדיין לא קיבלו תשובה, והכאוס נראה גדול. עם זאת, למרות הנתונים הלא מעודדים - חשוב להדגיש שכמות הבדיקות בישראל ביחס לאוכלוסייה גבוהה לעומת שאר המדינות. אך הביקורת עצמה לא עוסקת רק בכמות - אלא באופן הביצוע של התהליך כולו.