בשבועות האחרונים חזרו בתי החולים ברחבי הארץ לשגרה מלאה, ואיתה חזרו גם הבדיקות והניתוחים - מה שמביא לעומס ותורים שמתארכים. אלא שתחקיר מעמיק חושף: התורים הארוכים לניתוחים תקפים לישראלים בלבד. מבדיקה שביצענו בבית החולים איכילוב עלה כי התורים למטופל ישראלי ארוכים פי שלושה ואף יותר מלתייר שבא לבקש טיפול רפואי. מאיכילוב נמסר: "זמינות התורים היא בהתאם לשיקול רפואי ודחיפות הטיפול". 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בעקבות התפשטות נגיף קורונה בארץ, הנחה משרד הבריאות את כל בתי החולים שאין לקבל תיירות מרפא ללא אישור מיוחד - אלא שבאיכילוב המחלקה פתוחה כרגיל, מקבלת תיירים ואף מקצרת עבורם תורים עבור סכום גבוה מספיק.

כשהגענו מצוידים במצלמה נסתרת לעמדות הקבלה בבית החולים איכילוב, כשאנו מציגים את עצמנו כתייירי מרפא - תור לטיפול היה זמין כבר תוך עשרה ימים, זאת בתמורה לעשרות אלפי שקלים. "יחד עם הדיאגנוזה והכול - זה יעלה שלושים אלף דולר", אמרה הפקידה במקום. מנגד, כשהצגנו עצמנו ישראלים ימים לאחר מכן וביקשנו לקבוע תור לאותו הליך בדיוק באותה המחלקה - התור הזמין היה הרבה יותר רחוק. "יש תור רק עוד חודש-חודשיים, אלה התורים", השיבה הפקידה.   

חדר ניתוח (צילום: Shutterstock)
חדר ניתוח, אילוסטרציה | צילום: Shutterstock

חשוב להדגיש כי האפליה הזו לכאורה מנוגדת באופן מוחלט להנחיות משרד הבריאות. "זו סיטואציה שהיא מאוד בעייתית", הסביר ד"ר עדי ניב יגודה, מומחה למשפט רפואי, "בטח בתקופה שבה עצרו את הפעילות האלקטיבית לכלל המטופלים בישראל. תייר מרפא שמגיע לקבל טיפול בבית חולים ציבורי הוא בהכרח מגיע על חשבון מטופל ישראלי שיכול והיה צריך לקבל את הטיפול בבית החולים".   

מבית החולים איכילוב נמסר: "בחודשים האחרונים אין כמעט פעילות של תיירות מרפא כתוצאה מסגירת השמיים למעט מקרים הומניטריים בודדים שקיבלו לכך אישורים של משרדי הבריאות והחוץ ובהתאם להנחיות. התעריפים הנגבים מתיירים הם של משרד הבריאות. זמינות התורים היא בהתאם לשיקול רפואי ודחיפות הטיפול".