העלייה המדאיגה במספר חולי הקורונה בישראל הגיעה לשיא חדש‎ כשהבוקר (שישי) מעדכן משרד הבריאות שנדבקו 349 בני אדם ביממה האחרונה. במהלך הלילה נפטר אדם נוסף ומניין הנפטרים מהנגיף עלה ל-304 בסך הכל. בהמשך למגמה של הימים האחרונים, מספר הנדבקים הגדול ביותר מגיע מיישובים שלא מוגדרים ככאלה עם תחלואה גבוהה.

לנתוני משרד הבריאות המלאים - לחצו כאן

מהנתונים שפרסם משרד הבריאות, מפרוץ המגפה נדבקו בישראל 20,243 בני אדם כש-4,372 מהם עדיין חולים פעילים. מספר המונשמים נותר ללא שינוי ועומד עדיין על 28 בני אדם. מספר החולים הבינוניים עומד על 44 ומספר החולים הקשים על 40.

מספר הבדיקות שהתבצעו אתמול הגיע ל-16,369, מחצות בוצעו כ-2,000 בדיקות לגילוי הנגיף. מספר השיא של בדיקות קורונה עומד על 18,300 שנעשו ב-10.6. קבוצת החולים הגדולה ביותר היא גברים בני 20-29 שמהווים 12% מכלל החולים.

קורונה בישראל (צילום: נתי שוחט, פלאש/90 )
צילום: נתי שוחט, פלאש/90

121 רופאים ורופאות נמצאים כעת בבידוד ו-233 אחים ואחיות. 393 אנשי צוות בריאות אחרים נמצאים גם הם בבידוד. המספר הגבוה שיותר של אנשי צוות שנמצאים בבידוד מגיעים מבית החולים איכילוב שבתל אביב, אחריו בית החולים בלינסון ולאחריו סורוקה.

עוצרים את פתיחת המשק

בצל הזינוק במספר חולי הקורונה בישראל, אתמול התקיים טקס חילופי מנכ"לים במשרד הבריאות. פרופסור חזי לוי, שהיה מנהל בית החולים ברזילי, מונה למנכ"ל החדש והחליף את משה בר סימן טוב, מי שהיה אחד מסמלי המאבק בנגיף הקורונה בישראל.

בפתח הטקס נאם ראש הממשלה נתניהו, שיבח את עבודתו של המנכ"ל היוצא, איחל הצלחה ללוי והכריז על הצעדים שהממשלה צפויה לנקוט בקרוב. "הגענו עכשיו לעתיד שמתחיל היום ואין שום ספק שנדרש לבלום את המחלה", אמר. "המחלה עולה בחזרה ואנחנו סיימנו כרגע עם פתיחת הכלכלה".

טקס חילופי מנכ"לי משרד הבריאות (צילום: לע"מ)
טקס חילופי מנכ"לי משרד הבריאות | צילום: לע"מ

במהלך נאומו הכריז נתניהו על מספר צעדים חדשים, בראשם עצירת פתיחת המשק בשלב זה. "בשלב זה יש את שאלת תעופה, אבל אנחנו לא מתכוונים לפתוח כלום בקרוב", הוסיף ראש הממשלה. "אנחנו חייבים להשטיח חזרה את העקומה ונעשה את הצעדים הנדרשים שהעלייה הזו תיבלם".

לפני פגישת "קבינט הקורונה" שהתקיימה שלשום, התכנס הצוות המייעץ של המל"ל כשבראשו שני המתנגדים הגדולים ל"מדיניות הבדיקות" במשרד הבריאות – פרופסור סיגל סדצקי ופרופסור איתמר גרוטו. על רקע הכוונה המוצהרת של נתניהו לפתוח את השמיים באוגוסט, הבהירו השניים שלדעתם לא יהיה יותר טעם בבידוד או בבדיקות.

עמדה נוספת שהציגו בדיון הייתה שניתן לקטוע לא יותר ממחצית משרשראות ההדבקה. אמירה זו באה בניגוד גמור לעמדת ראש הממשלה ושר הבריאות, שחושבים שזהו התחום בו צריך להשקיע כעת. אף על פי שהם לא אומרים זאת במפורש, סביר להניח שכוונת פרופ' גרוטו ופרופ' סדצקי היא שמערך החקירות האפידמיולוגיות במשרד הבריאות פשוט לא עומד בעומס.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות