מחדל בדיקות הקורונה: הערב (שבת) פורסם בחדשות סוף השבוע כי מעבדה שיכולה לבצע 20 אלף בדיקות לא נכנסת לפעולה. אוניברסיטת תל אביב הקימה, יחד עם בית החולים איכילוב, מעבדה גדולה לבדיקות קורונה. עד כה היא טרם הופעלה: במשרד הבריאות הבהירו כי האישור צפוי להתקבל מחר. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המעבדה הוקמה בתיאום הדוק עם משרד הבריאות ולפי הנחיות מדוקדקות. יש במעבדה ערכות ל-20 אלף בדיקות ללא מחסור ברכיבים - ריאגנטים או מטושים. יותר משבוע ממתינים במעבדה לחתימת החוזה שיאפשר להתחיל לבדוק.

גם צוות לא חסר למעבדה: הוכשרו סטודנטים לפי כל הנחיות משרד הבריאות כדי שיבצעו את כל הפעולות ולא יהיו הידבקויות או תקלות. ולמרות זאת, שטח מעבדה של 150 מטרים עומד ומחכה לאישור פעולה. מנהל המרכז הרפואי איכילוב, פרופ' רוני גמזו, אמר לחדשות 12: "מחר יתחילו לעבוד שם גם  בלי האישור של משרד הבריאות". במשרד הבריאות אמרו: "מחר ייחתם ההסכם".

בעקבות הביקורת על נתוני הבדיקות הנמוכים, בוועד עובדי המעבדות הבהירו כי "המעבדות עדיין רחוקות מלצות את מלוא הפוטנציאל הטמון בהן ולא הגיעו לשיא התפוקה". אסתר אדמון, יו"ר הסתדרות ביוכימאים מיקרוביולוגים ועובדי המעבדות, כתבה לנתניהו: "בישראל פועלות כ-35 מעבדות. לפי הערכה, המעבדות הרפואיות הקיימות מסוגלות לבצע 30 אלף בדיקות ביממה לזיהוי הנגיף".

עוד טענה: "המספר הנמוך של הבדיקות בשבועות האחרונים נובע אך ורק ממחסור בציוד רפואי המיועד לביצוע הבדיקות עצמן (מטושים, ריאגנטים ועוד) ולא בשל קשיים כלשהם במעבדות". אדמון מתחה ביקורת על התנהלות משרד הבריאות: "מפליא ומפתיע שמשרד הבריאות מוצא לנכון להרחיב את מעגל ביצוע הבדיקות באמצעות ראייה קצרת טווח וחוסר תכנון צופה עתיד, באמצעות פנייה לגופים שאינם מוסדות בריאות כהגדרתם בחוק".