הממשלה משבחת אותם בכל הזדמנות, אנחנו מוחאים להם כפיים מחלונות הבתים ושרים שירים לכבודם, אך אנשי הצוות הרפואי, שנלחמים יום-יום במחלת הקורונה בבתי החולים, מרגישים כי הם לא זוכים אפילו לגיבוי המינימלי בדיוק בזמן שהם הכי צריכים אותו. אחיות ורופאים, שנחשפו בבתי החולים לחולי קורונה ונשלחו לבידוד בביתם, נאלצים להשתמש בימי חופש ומחלה, ואת הכסף הזה הם לא יקבלו בחזרה. כעת הם משתפים בקשיים ותוהים: "למה המדינה לא עוזרת לנו?".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ד״ר זאב פלדמן, מנהל היחידה הנוירוכירורגית ילדים בשיבא, יו״ר ארגון רופאי המדינה, ממלא מקום יו״ר ההסתדרות הרפואית בישראל:

״הרופאים נמצאים היום בחזית הלחימה בקורונה. כל חולה קורונה יפגוש איש צוות רפואי, והסיכון שלנו להיחשף ואפילו להידבק מהווירוס הוא גבוה. בכך, אנחנו לא רק מסכנים את עצמנו, אלא גם מסכנים את בני המשפחה שלנו. ועדיין, אנו רואים את רוח הקרב וההתגייסות המלאה של הרופאים שממלאים את תפקידם בחזית.

ישנם היום למעלה מ-3,200 אנשי צוות רפואי שנמצאים בבידוד והם עושים זאת על חשבון ימי המחלה שלהם, על פי הנחיות הממשלה. המשמעות היא ששכרם נפגע עד כדי 60% מההשתכרות שלהם וזה פשוט לא מתקבל על הדעת.

מצפים מאיתנו, בדיוק כפי שאנו מצפים מעצמנו, שנעמוד בחזית ללא חת, שנתחכך במחלה, שנלחם בה ושנרפא אתכם. אנו מצפים שתעזרו לנו לשנות, ולו לתקופת חירום זו, את העוולה הזאת. הבטיחו לנו את השתכרותנו לפחות בכל הנוגע לתוצאות חשיפתנו לנגיף, בשעה שאנחנו מטפלים בכם, כפי שאתם מבטיחים זאת לכל אחד אחר כאשר הוא נקרא לדגל ויוצא לשרות במילואים בעת מלחמה. יישמו זאת באותו מנגנון של השתכרות ממוצעת ב-3 חודשי העבודה המלאים האחרונים, תוך שאתם מכירים בתקופת בידוד הנובעת מ׳חשיפה בתפקיד׳ לנגיף הקורונה כ׳מילואים רפואיים׳״.

רופאים בבית חולים (צילום: משה שי, פלאש 90, חדשות)
פגיעה של עד 60% בשכר - למה זה מגיע לנו? | צילום: משה שי, פלאש 90, חדשות

ד"ר נעם כהנא, מתמחה משערי צדק:

"יצאתי לבידוד לשבוע בגלל שבאחת המשמרות שלי עבדתי עם אחות שבדיעבד התברר שחלתה בקורונה. נפגעתי כלכלית פעמיים, גם בגלל שהתבטלו לי תורנויות שהייתי אמור לעשות באותו השבוע וגם ניכו לנו את הימים האלה מימי המחלה. אבל לצערי הרב עדיין אין לי ימי מחלה שצברתי כי אני מתמחה חדש - ככה שלא קיבלתי שכר גם על ימי העבודה הרגילים, אלא רק על התורנויות".

ד״ר עבדאללה ותד, רופא בכיר בפנימית ב' ומתמחה בראומטלוגיה בשיבא:

"כבר בתחילת המגיפה הוזעקתי למיון לעבוד במתכונת חירום. לפני כשבוע נודע לי שנחשפתי לאחד מאנשי הצוות שלנו שנמצא חיובי לקורונה, דבר שחייב אותי להיכנס לבידוד. בשיחה עם מנהל המחלקה וגם דרך התקשורת נודע לי שתהיה פגיעה משמעותית במשכורת שלי. זהו דבר מקומם, מכיוון שאף אחד לא נכנס לבידוד מבחירה, זה נשמע לי כמו סוג של ענישה. להיכנס לבידוד זה דבר מאוד לא פשוט, ודווקא במצב כזה הייתי מצפה מהמערכת ומכל הגופים האחראיים לעודד ולתמוך באנשי צוות רפואי שנכנסים לבידוד - כי זה מטבע העבודה שלנו. אנחנו חשופים לאנשים שיכולים להדביק אותנו ואנחנו מסכנים את הבריאות שלנו, מה שחסר לנו זה גם שיפגעו לנו במשכורת".

המתמחים: "אי תשלום המענקים יפגע ברפואה" (צילום: רויטרס, חדשות)
נכנסו לבידוד לאחר שנחשפו לחולה ולא יקבלו משכורת | צילום: רויטרס, חדשות

פרופ' לאה אבן, מנהלת מחלקה בנהריה:

"תוך כדי הניסיון להקים מחלקה לילדים לחולי קורונה במחלקה שלי, נחשפתי לחולה מאומת ונשלחתי לבידוד. הריעו לנו מהחלונות, אמרו שאנחנו המצילים כי אנחנו בקו ראשון, אבל כנראה שהמעבידים שלנו לא חושבים כך. כיוון שכרגע אני בבידוד ואני רופאה שגם מנהלת מחלקה וגם יש לי כוננויות ותורנויות חצי, השכר שלי הולך לרדת בין 50% ל-60%. אני תוהה אם זה באמת מה שמגיע לנו כשאנחנו מוגדרים כרגע כאנשים שנמצאים מלפנים, שמסכנים את עצמנו ואולי גם את המשפחות שלנו. בגלל שאני עובדת במערכת הזאת לא ראיתי את משפחתי כמעט חודש. תחשבו על זה, זה מה שמגיע לנו?".