יממה אחרי הפרסום הראשון ב-N12, פרופסור חזי לוי, מי שכיהן בעבר כמנכ"ל בית החולים ברזילי, מגיב להאשמות נגדו ונגד ההנהלה ואומר: "צר לי שנלקחו פה פסקאות, אמירות וקטעים משיחות, ללא הקונוטציה של כל השיחה". על פי הטענות, לוי החליט להמשיך בהליך פיטורין של רופאה בכירה, מבלי שבדק טענות על הטרדה מינית מצד רופא בכיר כלפי אותה הרופאה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בהודעתו הרשמית של לוי, הוא הגיב לטענות על כך שהמקרה טויח ועל כך שבמשך זמן רב לא התייחס לתלונה: "אני רוצה לומר חד וחלק – מעולם, בכל חיי הניהוליים ובכל תפקיד, אני מתעב ואני מוקיע כל הטרדה על רקע מגדרי. ולכן, לכשהדבר נודע לי מפיה, לאחר תהליך שנעשה על פי הנהלים להפסיק את העבודה שלה בתקופת הניסיון שלה, מיד הוריתי אותה לדווח בבית החולים לאחראית על נושא המגדר וכשהיססה – אני בעצמי דיווחתי. אין כאן שום טיוח".

הרופאה טוענת מצדה כי במשך שבועיים היא ניסתה להיפגש עם לוי כדי לעדכן אותו בדיווחים אודות ההטרדה המינית שעברה מצד מנהל המחלקה במשך תקופה ארוכה. באחד המיילים ששלחה למנכ"ל בית החולים לשעבר היא אף כתבה במפורש את צמד המילים "הטרדות מיניות", אולם רק שבועיים אחרי שהעלתה את הנושא – מצא מנכ"ל בית החולים זמן כדי להיפגש איתה ולשמוע את דבריה.

בית החולים ברזילי, ארכיון (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
בית החולים ברזילי | צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

"אנחנו ממתינים מזה יותר משנה לחקירה ולמסקנות החקירה", מסר לוי והמשיך, "בינתיים פעלתי שהיא תועסק כרופאה בכירה במחלקה אחרת ואנחנו ממתינים לכל אשר יוחלט בתום החקירה על ידי נציבות שירות המדינה. אני אומר קבל עם ועדה – לכשיוחלט על ידי הנציבות, אנחנו נמלא אחרי כל החלטה, כל החלטה. צר לי שנלקחו פה פסקאות, אמירות וקטעים משיחות, ללא הקונוטציה של כל השיחה".

לבסוף, פרופסור לוי התייחס לטיעונים כי במקרה זה הייתה השתקה ואמר: "אני חוזר ואומר - אני ביקשתי מעובדי בית החולים לא להשמיץ את בית החולים בתקשורת ובמדיה אלא לאחר שמוצתה או מוצו כל ההליכים, דרך אגב, זה חלק מהקוד האתי של עובדי המדינה ועובדי הממשלה על ידי נציבות שירות המדינה. אני מכבד את הרופאה ואני מקווה שהחקירה תסתיים במהרה, שיהיו מסקנות שאנחנו נמלא אותן עד מלואן משום שאני דוחה כל הטרדה על רקע מגדרי".