שיא של יותר מחודשיים: ביממה האחרונה אובחנו בישראל 532 נדבקים חדשים בקורונה - כך עדכן אמש (רביעי) משרד הבריאות. מדובר במספר המאובחנים היומי הגבוה ביותר מאז 22 באפריל ובזינוק של 200 נדבקים ביומיים. מספר החולים הפעילים עומד על 5,796, בהם 46 במצב קשה - שישה מתוכם נוספו ביממה האחרונה. מספר החולים המונשמים גדל באחד ועומד על 28. למרות מגמת העלייה, אנו עדיין רחוקים מהקווים האדומים שהגדירה הממשלה במספר המונשמים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מהנתונים עולה כי מספר המאובחנים מחצות ועד 23:40 עמד על 448. מניין המתים נותר ללא שינוי ועומד על 308. במשרד הבריאות עדכנו כי ביום שלישי נמדד שיא במספר הבדיקות - 19,546. ביממה החולפת נערכו 16,990 בדיקות בלבד, אך שיעור הבדיקות החיוביות נותר גבוה ועומד על 2.6%.

קורונה בישראל (צילום: דוד כהן, פלאש/90 )
מספר הבדיקות ירד - שיעור הבדיקות החיוביות עלה | צילום: דוד כהן, פלאש/90

מספר הנדבקים המצטבר מאז התפרצות הנגיף עומד על 22,044 - כפול מהמספר לפני 74 ימים. עד כה החלימו 15,940 מהנדבקים בנגיף, מתוכם 46 ביממה האחרונה. 189 חולים מאושפזים בבתי החולים ו-1,101 צוותי רפואה נמצאים בבידוד.

בראש רשימת הערים המובילות במספר החולים עדיין נמצאות ירושלים, בני ברק ותל אביב. אחרי צמצום הסגר בטבריה וההכרזה על אלעד כ"אזורים מוגבלים", הממשלה תשקול להרחיב את ההגבלות גם על מודיעין עילית ובת ים.

טבריה ריקה בזמן הסגר
אכיפת הסגר בטבריה, אתמול

שר הביטחון בני גנץ קיים אמש הערכת מצב ובסיומה הורה להיערך לפתיחת בתי מלון נוספים לחולי קורונה ולחסרי יכולת בידוד ביתי. עוד נמסר כי "המלונות יהיו ערוכים להפעלה בהתראה של 48 שעות מרגע חתימת ההתקשרות". משרד הביטחון פתח אתמול מלון נוסף המופעל על ידי פיקוד העורף בבית ספר שדה בגליל העליון, המיועד למשפחות, ומפעיל עד כה 6 מלונות.

מעבדה עם בדיקות קורונה (צילום: GIL COHEN-MAGEN, AFP)
קורונה בישראל | צילום: GIL COHEN-MAGEN, AFP

פרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, אמרה אמש בריאיון לתוכנית חיסכון עם קרן מרציאנו‎ כי החזרה לסגר עדיין אפשרית: "אני לא חושבת שאין הקשבה. כולנו יחד בסירה הזאת בידיעה שאנחנו לא רוצים לחזור לסגר. שאלת מילון הדולר היא איך לאזן בין האפס לבין המאה".

לדבריה, המדינה צלחה את גל ההתפרצות הראשון בזכות ההחלטות הקשות שהתקבלו: "אני מאוד גאה ושמחה על זה. זה לא היה פשוט. התקבלו החלטות קשות ובהחלט הצלחנו. עכשיו השאלה היא איך אנחנו עוברים את הגל שאנחנו נמצאים בו בצורה טובה, וחלילה וחס לא מגיעים למצבה של שוודיה ומצד שני גם לא לסגר. בוודאי שבשיטת האקורדיון נצטרך ללכת אחורה אם המצב יימשך".

איכוני שב"כ אושרו, ביקורת על בכירי משרד הבריאות

אמש אישרה הכנסת בקריאה ראשונה את הפעלת איכוני השב"כ שיאפשרו ביצוע מעקבים סלולריים אחר חולי קורונה, זאת לאחר אישור הממשלה ולאחר שראש שהשב"כ הסיר את התנגדותו. בכירים בממשלה אומרים שקצב ההדבקה עולה מדי יום ואין ברירה אלא לבצע את המהלך, אחרת לא ניתן יהיה להגיע במהירות לאנשים שהיו בסביבת הנדבקים כדי לשלוח אותם לבידוד.

מלבד הגידול בקצב הנדבקים, משרד הבריאות לא מצליח להשתלט על הבדיקות והחקירות האפידמיולוגיות שאמורות לבודד את כל מי ששהה בסביבת חולה הקורונה.

בדיון שקיימו אמש מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי ובכירי המשרד איתמר גרוטו וסיגל סדצקי עם מומחים חיצוניים, הביעו האחרונים ביקורת נוקבת על גרוטו וסדצקי וטענו כי קיימות בעיות ניהוליות. לדבריהם, ניהול תהליך הבדיקות, התחקורים והבידודים כושל, ותפקידו של משרד הבריאות הוא לא להדגיש שצריך סגר - אלא לתת כלים שיימנעו את הסגר. עוד טענו כי כל תהליך הבדיקות והחקירות איטי מדי וצריך לתת יותר סמכויות לגוף המנהל את הבדיקות, למכלול ולגוף החירום.

המומחים אמרו למנכ"ל המשרד כי על המדדים להיות הרבה יותר ברורים. הם טענו כי על המנכ"ל לדעת כל יום כמה אנשים נמצאים בבידוד, לוודא מי דואג לכך שאותם אנשים אכן ישהו בבידוד ולדעת כמה זמן לוקח לכל חקירה אפידמיולוגית להתנהל. הביקורת הנוקבת ככל הנראה תכריח את המערכת לבצע שינויים מסוימים בהתנהלות והשאלה שעומדת כעת על הפרק היא מה יעשה איתה המנכ"ל הנכנס.