ההגבלות המיוחדות שהוטלו על כלל אזרחי ישראל, במאמץ למנוע הדבקה בחג הפסח, היו אמורות להתבטל מחר בשעה 6:00 בבוקר, אולם כעת מסתמן כי הערב (חמישי) הסגר המחמיר יותר - יוארך. המעבר בין הערים ייאסר למעט מקרים דחופים, וההצטיידות במזון ותרופות תיעשה ביישוב בו מתוגררים או ביישוב סמוך בלבד. התחבורה הציבורית (למעט מוניות) והטיסות לא יפעלו עד ליום ראשון בבוקר. בדומה ל"שגרת הקורונה", אליה התרגלנו בשבועות האחרונים - האזרחים עדיין יוכלו לצאת מהבית עד למרחק של 100 מטר לצורך התאווררות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

שרי הוועדה המיוחדת בראשותו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ידונו הערב בהארכת הסגר הכללי וככל הנראה חליטו גם על המשך הסגרים בבני ברק ובירושלים. שתי הערים עדיין מחזיקות במספר חולים גבוה מאוד ביחס לחלקן באוכלסוייה ועל כן השרים צפויים להכריז על המשך ההנחיות המחמירות. בני ברק, שהייתה צריכה מחר בבוקר לחזור ל"שגרת הקורונה" כמו שאר הערים בישראל, צפויה להמשיך את הסגר המחמיר, עדיין לא ידוע עד מתי. 

קורונה בישראל - איילון דרום ריק מנוסעים (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
כביש איילון ריק בזמן הסגר המיוחד בפסח | צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

הסגר המיוחד על בני ברק, הוטל ביום שישי שעבר ותוקפו צפוי היה להסתיים מחר בשעות הבוקר, זאת בזמן שמספר הנדבקים בעיר עומד היום על 1,594. ירושלים עומדת עדיין בצמרת מוקדי ההידבקות בישראל עם 1,630 חולים מאומתים. שתי הערים עדיין מחזיקות במספר גבוה של חולים מאומתים ביחס לערים אחרות, בעלות מספר תושבים זהה. 

הסגר בבני ברק עבר ברובו ללא אירועים מיוחדים חוץ מאשר אירוע אחד, במהלכו 12 מתפללים נתפסו מתגודדים במהלך פטרול ברחוב רבי עקיבא בעיר. לאחר חילופי דברים עם השוטרים, שניים מהמתפללים לא הסכימו להתפנות ונלקחו לתחנת המשטרה. בתום חקירה, אחד מהם שוחרר בתנאים מגבילים והשני נקנס.

מיום ראשון ב-7:00 תיכנס לתוקפה הנחיה חדשה כחלק מ"שגרת הקורונה" והיא החובה לעטות מסכת פנים במרחבים הציבוריים. האזרחים יחויבו לעטות את המסכות גם ברכב, זאת במידה והם נוסעים עם אדם נוסף, שלא שוהה איתם בבית. המעסיקים יאלצו גם הם לאכוף את ההנחיות החדשות ולחייב את העובדים לחבוש מסכה. הצו החדש לא חל על קטינים מתחת לגיל 6, אנשים עם מוגבלות נפשית.  

פעילות המשטרה במהלך הסגר
הכבישים ריקים בזמן סגר פסח
חייל ושוטר במחסום זמני בירושלים בזמן הפסח (צילום: נתי שוחט, פלאש/90 )
חייל ושוטר בזמן הסגר המיוחד בפסח | צילום: נתי שוחט, פלאש/90

הנחיה נוספת שתישאר בתוקף גם לאחר מחר בבוקר, היא הדרישה ממעסיקים למדוד חום "ככל הניתן" בכניסה למתחם. המעסיקים נדרשים למנוע את כניסתם של כל אלה עם 38 מעלות חום ויותר והעובדים יידרשו לאשר כי אין להם תסמינים ולא באו במגע עם חולי קורונה.

תנ"צ מוריס חן אמר היום לרינה מצליח: "אנחנו מרוצים, מגיעה יותר ממילה טובה לציבור בישראל שמגלה אחריות וראוי לכל הערכה. דובר על אירוע בודד או שניים שלא מעידים על הכלל, רואים פה משמעת יוצאת מן הכלל. אנשים צריכים להישאר בבתים. יש 12,265 שוטרים, שוטרות, מתנדבים וחיילים ששותפים למבצע הזה".