ארבעה חודשים עברו מאז פרצה הקורונה לחיינו. היא הפכה את החיים בישראל ובכל העולם מהקצה לקצה – בידוד חברתי, סגר, הגבלות תנועה ובעיקר פחד, פחד מוות. מיליונים בישראל חששו להידבק ורבים מהם חששו שהקורונה תביא איתה לאלפי מתים. אולפן שישי בדק – כמה ישראלים מתו בחודשי הקורונה בהשוואה לשנים קודמות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בישראל מתו 300 בני אדם מהנגיף ונראה שישנם רבים נוספים שמתו מהמחלה בלי שבבתי החולים ידעו שהם חולים בנגיף. מהסיבה הזאת סגרה הממשלה את המדינה, ריסקה את הכלכלה והביאה למיליון מובטלים ועסקים רבים נסגרו ולא ישובו לפעול.

שירות תעסוקה (צילום: רויטרס_)
שירות תעסוקה | צילום: רויטרס_

אולפן שישי בדק האם יש שינוי בכמות המתים הכללית בחודשי הקורונה בישראל לעומת השנים האחרונות. על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בחודש פברואר השנה, החודש הראשון של התפרצות הקורונה בישראל, מתו 3,979 בני אדם שזה 161 פחות מהשנה שעברה.

הירידה במספר המתים חוזרת על עצמה גם בחודשים הבאים – כמעט בכל חודש מתקופת הקורונה, מתו פחות בהשוואה לשנים עברו. בחודש מרץ השנה מתו 4,186 ישראלים לאילו בשנת 2019 מתו 4,399 ישראלים. גם באפריל המגמה דומה: 3,914 בשנת 2020 ואילו בשנה שעברה הלכו לעולמם 3,879. בחודש שעבר מתו 3,461 ישראלים שזה כ-1,400 פחות מהשנה שעברה.

אנשי מד"א מובילים חולה קורונה לבית החולים‎ (צילום: נתי שוחט, פלאש/90 )
אנשי מד"א מובילים חולה קורונה לבית החולים‎ | צילום: נתי שוחט, פלאש/90

ממוצע המתים בחודש פברואר עד מאי בין השנים 2015-2019 היה 15,357 ובאותם חודשים השנה הלכו לעולמם 15,540. אלה מספרים דומים מאוד, ואם לוקחים בחשבון את הגידול באוכלוסייה, המספרים נראים עוד יותר קרובים. אז יכול להיות שהסיבה לכך היא הצעדים הקיצוניים שעשתה הממשלה, אבל השאלה היא שאלת המחיר.

כמיליון ישראלים עדיין מובטלים ומאחורי כל אחד מהם ישנה משפחה, ילדים, עסקים שקורסים וחיים שנהרסים. למרות זאת, גם השבוע, ראש הממשלה ערך מסיבת עיתונאים מיוחדת והזהיר מפני התפרצות נוספת וחזרה להגבלות.