מספר הנדבקים בקורונה בעולם עבר אמש (שני) את סף התשעה מיליון. סך כל המאובחנים מתחילת המגפה עומד כעת על יותר מ-9,100,000. מהם 3,750,000 נחשבים חולים פעילים שעדיין לא החלימו, וכ-1.5% מביניהם מוגדרים חולים קשה ומונשמים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

לפני 3 חודשים בדיוק היו בעולם פחות מ-250 אלף חולים - אבל כ-5% מהם היו חולים קשים ומונשמים. יותר מפי שלושה מהאחוז הנוכחי. בישראל היו לפני 3 חודשים 1,238 חולים פעילים, כ-2% מהם היו במצב קשה ומונשמים. היום כמעט 5,000 חולים פעילים מאובחנים בישראל – אבל פחות מ-1% מהם מונשמים או במצב קשה.

יותר חולים מאובחנים – אבל פחות מהם במצב קשה, ומניין המתים גם הוא עולה בקצב איטי יותר. זו התופעה שרבים בעולם מנסים למצוא לה הסבר.

ניו יורק  (צילום: AP)
ניו יורק נסגרת בעקבות הקורונה | צילום: AP

הפרופסור מטאו בסטי, מנהל מחלקה בבית חולים בצפון איטליה, מעורר הדים ברחבי העולם כבר כמה שבועות - כשהוא טוען שהנגיף השתנה. "הוא מתנהל עכשיו כמו שפעת", טוען בסטי. "הנמר הטורף הפך חתול פרא".

פרופסור בסטי הפך לכוכב תקשורת גם מחוץ לארצו. פרופסור יורם לס האיטלקי אם תרצו - אבל כזה שטיפל באלפי חולים, וממשיך לטפל בהם גם כעת. תיאוריית השינוי שלו לא מקובלת על מרבית הקהילה הרפואית והמדעית, שכן אין עדות לשינוי אבולוציוני, מוטציה, שהחלישה את הנגיף. 

צעירות עם מסכות להגנה מקורונה בירושלים (צילום: פיטוסי , פלאש/90 )
צילום: פיטוסי , פלאש/90

אבל יש הסברים אחרים: בראש ובראשונה שיפור הטיפול. אמנם עדיין אין תרופה, אבל הרופאים פיתחו שיטות יעילות ודפוסי פעולה שמונעים הדרדרות. בנוסף, מובן שהעלייה בכמות הבדיקות בכל העולם מובילה לאבחון של יותר א-סימפטומטיים - שמורידים את אחוז החולים הממשיים ובתוך כך החולים הקשים.

וגם, למרות הכל, יש חוקרים שמעריכים שתנאי הקיץ - החום והלחות - מפחיתים מעוצמת הנגיף. הוא לא נעלם, אבל לטענת החוקרים האלה כדי לגרום לחולי קשה בתנאי החום והלחות צריך עומס נגיפי גדול יותר - ואת זה קשה לנגיף לעשות בקיץ.