מניין הקורבנות של נגיף הקורונה ממשיך לעלות - ובשלב זה אף עבר את מספר הקורבנות מנגיף הסארס שפרץ בשנת 2002. כ-900 בני אדם איבדו את חייהם בעקבות המחלה ונראה שהמספר רק ימשיך לעלות, אם לא יימצא טיפול בהקדם. כיוון שטרם נמצאה תרופה למחלה, ההתמקדות כרגע היא במניעת נדבקים נוספים, לכן חוקרים עובדים קשה כדי להבין את כל הדרכים שבהן ניתן להידבק בנגיף.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ממחקר שפורסם ביום שישי האחרון נמצא כי הנגיף יכול לעבור בצואה. דרך ההידבקות הראשונית במחלה (והעיקרית) היא מחלקיקים המפוזרים באוויר על ידי אדם חולה, לרוב דרך שיעול או התעטשות. אך נראה כי דרך הדבקות משנית במחלה היא דרך צואה, מחולים שסבלו מתסמינים הקשורים למערכת העיכול, ביניהם שלשול.

עוד על נגיף הקורונה: 
>> שפעת vs קורונה 
>> האם מדידת חום בשדות התעופה עוזרת? 
>> האם הנגיף מסוכן יותר לגברים?

 

יכול לתרום להתפשטות המגפה

14 מתוך 138 מטופלים (כ-10 אחוזים) בבית החולים בווהאן שלקחו חלק במחקר, סבלו תחילה משלשולים ובחילות כיום או יומיים לפני הופעת תסמינים אחרים כמו חום גבוה וקושי בנשימה. גם האמריקאי הראשון שאובחן בנגיף הקורונה סבל משלשולים במשך יומיים והווירוס אכן נמצא מאוחר יותר בצואה שלו.

ממצא זה לא הפתיע את החוקרים הסיניים, בהתחשב בכך שנגיף הסארס, גם הוא ממשפחת הקורונה, עבר בצואה ובשתן, מה שהוביל להדבקה של המון אנשים נוספים. המקרה המפורסם ביותר קרה בשנת 2003, כשבבניין דירות שהה אדם נגוע בנגיף, שסבל משלשולים. חלקיקי צואה הגיעו למערכת המיזוג המרכזית של הבניין, מה שהוביל להידבקותם של מאות אנשים בבניין ואף לאנשים נוספים שגרים בבניינים סמוכים.

עוד ב-mako בריאות:
>> אתם חייבים לנסות את אתגר התזונה של ג'יי לו
>> נגיף הקורונה: האם מסוכן להזמין חבילות מסין?
>> נשים, הנה 5 דברים שאסור לכן להשתמש בהם

למרות שהממצאים מצביעים על כך שישנה סבירות גבוהה לכך שנגיף הקורונה החדש יכול לעבור בצואה, מומחים מסתייגים ואומרים כי עדיין אין מידע לגבי משך הזמן שהנגיף יכול לשרוד מחוץ לגוף או באיזו טמפרטורה הוא רגיש יותר. התפשטות צואתית יכולה להוות מכשול נוסף במלחמה נגד המגפה ולפי מומחים אף עשויה להפוך את בתי החולים לקרקע פורייה להתפשטות והידבקות בנגיף.

עם זאת, חשוב להדגיש כי עדיין אופן ההידבקות המשמעותי ביותר הוא דרך מגע עם אדם חולה או מגע במשטחים נגועים (ולאחר מכן נגיעה באזורים כמו העיניים, האף והפה, מה שמוביל להדבקה). לכן חשוב להקפיד על היגיינה ושטיפת ידיים לעתים קרובות.