נגיף הקורונה עדיין מתפשט בעולם ואתו גם שמועות רבות ומיתוסים שנבנים סביבו, כל אלה תורמים למדד הפחד העולמי ולהתפשטות מהירה יותר של בהלה בקרב אזרחים. כדי להבין עד כמה אנחנו צריכים להיות מודאגים באמת, עשינו סדר במידע שקיים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"הקורונה לא יותר גרועה משפעת"

מדי שנה מתים בעולם בין 300 אלף ל-650 אלף איש כתוצאה מסיבוכים של שפעת עונתית. מדובר במספר הרבה יותר גבוה ממספר המתים מקורונה עד כה, אבל אם נסתכל על אחוזי התמותה מדובר על 0.1% מתים מתוך אלה שנדבקו בשפעת.

גורמי רפואה בכירים בעולם מדברים על כך שאחוז התמותה בעקבות הנגיף גבוהים בהרבה משפעת. "למרות שהקורונה פחות גרוע מהסארס או האבולה, אנו מעריכים כי קרוב לאחוז אחד מכלל הנדבקים ימותו בעקבות הנגיף, אלו מספרים הרבה יותר גבוהים מהשפעת", אמר פרופסור מהמרכז העולמי לניתוח מחלות זיהומיות בלונדון.

נגיף הקורונה (צילום: creativeneko, shutterstock)
נגיף הקורונה | צילום: creativeneko, shutterstock

"חבישת מסכה תגן מהידבקות בנגיף"

ברחובות הערים ובתחבורה הציבורית - אחד המראות הכי שכיחים היום שנוגעים לנגיף הקורונה הוא מסכות הפנים, שרבים בעולם חובשים בתקווה שיגנו עליהם מהידבקות. המסכה הכי שכיחה שבה משתמשים אזרחי העולם היא אותה מסכה שבה משתמשים בחדרי ניתוח – אך אלו לא יגנו מפני הידבקות.

"למסכות המנתחים אין פילטר טוב מספיק כדי למנוע מעבר של וירוס", הסבירה דוקטור מהמרכז העולמי לניתוח מחלות זיהומיות בלונדון. "אנחנו נושמים ומייצרים לחות בתוך המסכות. הלחות שמצטברת הופכה את המסכה ללא אפקטיבית. בנוסף, הן לא יושבות מספיק טוב על הפנים כדי לספק הגנה טובה דיה".

"אפשר להידבק דרך חבילות שנשלחו בדואר"

שירות הבריאות הלאומי בבריטניה מרגיע את הציבור ואומר שאין סיכוי להידבקות דרך מכתבים או משלוחי דואר. אמנם וירוסים יכולים לחיות מחוץ לגוף האדם, אך הם לא יכולים לחיות מספיק זמן בכדי שיעברו דרך חבילות שמגיעות מסין למשל.

בהלת נגיף הקורונה בנתב"ג (צילום: אבשלום שושני, פלאש/90 )
בהלת נגיף הקורונה בנתב"ג | צילום: אבשלום שושני, פלאש/90

"חום הקיץ יהרוג את הנגיף"

בחודש שעבר, באחד הנאומים של נשיא ארצות הברית, הוא רמז לכך שקיים סיכוי שהקורונה ייחלש משמעותית מחודש אפריל. ככל הנראה, טראמפ התבלבל עם השפעת שמתפשטת בחודשי החורף בעולם ונעלמת בקיץ.

לא ברור לחלוטין מה יקרה לווירוס בקיץ, אבל הקורונה התפרצה והתפשטה בין היתר במדינות חמות מאוד כמו סינגפור. גם מגפות קודמות כמו הסארס המשיכו בחודשי הקיץ. נגיף המרס שמיוחסים לו אחוזי תמותה גבוהים במיוחד התפתח דווקא בערב הסעודית החמה.