מחקר חדש בבריטניה חושף כי כשני שלישים מהחולים הקשים בקורונה במדינה סבלו מעודף משקל או השמנת יתר (BMI 40 ומעלה). על אף שהגיל הממוצע של אותם חולים היה 64 – כלומר, בגיל שהיה ידוע כבעל סיכון מודבר לחלות במחלה – כ-40% מהם היו בני פחות מ-60. משכך, הוסיפו הבריטים השמנת יתר לרשימת גורמי הסיכון לסיבוכים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

החוקרים ניתחו 194 מקרים של חולי קורונה במצב קשה, שאושפזו במחלקות לטיפול נמרץ, במטרה למצוא מאפיינים שהובילו לסיבוכים במחלה אצלם. הממצא המשמעותי ביותר שמצאו הוא סוגיית המשקל – דבר מטריד במיוחד לאור העובדה ש-62% מתושבי הממלכה סובלים מהשמנה ועודף משקל. בישראל, יותר ממחצית האוכלוסייה סובלת מכך.

 הסיבה שהשמנה מובילה לסיכון מוגבר לסיבוכים הינה המערכת החיסונית המוחלשת של הסובלים מעודף משקל. בנוסף, ריאותיהם של בעלות ובעלי עודף משקל מתקשות יותר להתרחב ולהתמלא בחמצן ולכן נמצאים בסיכון מוגבר לסבול מנשימה מצוקתית, הנחשבת לתוצאה החמורה ביותר של הנגיף. כמו כן, רופאים מדווחים על קושי בביצוע אינטובציה – פעולה רפואית שמטרתה לאפשר העברת אוויר אל ומהריאות באופן חופשי – לאנשים כבדי משקל.

 לדברי ד"ר מייקל אוסטרהולם, מומחה לבריאות הציבור מאוניברסיטת מינסוטה שבארה"ב, במדינות מערביות צפוי שיעור תמותה גבוה יותר מהנגיף לעומת סין, בשל הפער בשיעורי ההשמנה. "השמנת יתר נחשבת כיום מגפה עולמית, ואנשים שסובלים ממנה לרוב מתמודדים גם עם מחלות נלוות, כגון סוכרת, יתר לחץ דם, מחלות לב ועוד", מזכיר ד"ר רז הגואל, רופא מומחה ומנהל המרכז לטיפול בהשמנה.

 מחקר דומה שנערך באיטליה העלה שמחלות הרקע הנפוצות ביותר אצל מי שמתו מסיבוכי הקורונה העלה שלכמעט כל הנפטרים במדגם הייתה לפחות מחלת רקע אחת – ולכמעט מחצית מהם היו שלוש מחלות רקע לפחות. מחלת הרקע הנפוצה ביותר הייתה לחץ דם גבוה (76.1% מהמתים), ואחריה סוכרת (35.5%), מחלת לב איסכמית (33%), הפרעות קצה או פרפור פרוזדורים בלב (24.5%), סרטן בחמש השנים שקדמו להידבקות בנגיף (20.3), ואי ספיקה כלייתית (18%). פחות מאחוז בודד של המתים לא סבלו כלל ממחלות רקע.