חודשיים עברו מהרגע שבו חולה הקורונה הראשון בישראל אובחן, ומאז נוספו עוד 200 חולים חדשים והמספר עוד עתיד לעלות. עם זאת, למרות שהמחלה עצמה נתפסת כדמוית שפעת, וברוב המקרים מי שיחלה בה יפתח תסמינים קלים בלבד - עד כה משרד הבריאות דיווח על ארבעה מחלימים בלבד. מה הסיבה למספר הזעום שלהם לעומת העלייה במספר החולים? 

פרופסור אייל לשם, מומחה למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא תל השומר, מציין כי בדר"כ כשאדם מחלים ממחלה זה קורה כאשר הוא חש בטוב ואין לו תסמינים. אך במקרה של נגיף הקורונה גם אם החולה החל להרגיש יותר טוב ונראה כי התסמינים נעלמו, אין זה אומר שהוא מפסיק להעביר את הנגיף דרך ההפרשות שלו, ולכן חשוב שהוא יישאר בבידוד לעוד כמה ימים בבית החולים ואחר כך בבידוד ביתי. 

גם לאחר ההחלמה, מציין לשם, ניתן לראות את הווירוס בהפרשות של החולה ולכן הם לא מוגדרים כמחלימים מבחינת בריאות הציבור. את ההפרשות בודקים במשטח גרון או דרך הנחיריים, כפי שבודקים בצורה ראשונית אם הוא נדבק בנגיף. 

"אנחנו למדים שחלק מהחולים מפרישים את הווירוס שבועות אחרי שאין להם שום תלונות על תסמינים", אומר לשם. "לכן הם עדיין בבידוד ביתי. אם הם חשים טוב אז אין צורך רפואי שהם יהיו באשפוז והם יכולים להיות בבית ולשמור על בידוד קפדני עד שיפסיקו להפריש את הווירוס. אנחנו שומעים דיווחים מאנשים שהם בבידוד ביתי שהם מאוד מרוצים".