בין ההנחיות שניתנו לציבור הישראלי בצל הקורונה, התבקשו האזרחים שלא להגיע לקופות החולים, מוקדי החירום או המיון - שלא לצורך. עם זאת, ישנם מצבם שבהם זה הכרחי, והימנעות מכך עלולה להוביל להדרדרות במצב הבריאותי וצורך באשפוז, הדבר שאותו מנסים למנוע. מנהל רפואי במוקד טרם, ד"ר דייויד זלוטניק, הסביר בשיחה עם N12 מתי חשוב לגשת למוקדי הרפואה, על אף החשש.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

איך לדעת מתי לגשת למוקדי רפואה דחופה?

זלוטניק מבהיר כי רק אדם בבידוד עם תסמינים נשימתיים שהיה במגע עם חולה מאומת יתקשר למד"א וימנע מלהגיע למוקד הרפואה הדחופה טרם. אדם שחש תסמינים נשימתיים או חום, שהיה במגע עם חולה מאומת, צריך להתקשר למד"א ולדרוש בדיקה לקורונה. "במקרה כזה בשום פנים ואופן אין להגיע למוקדי החירום או למרפאות", הדגיש זלוטניק.

מלבד אנשים שהיו במגע עם חולה מאומת - מותרת הגעה למוקד של כל אדם, בין אם בבידוד ובין אם לאו, על פי הקריטריונים להלן:

- ילדים מתחת לגיל שנה.
- חולים במחלות כרוניות: סוכרת, בעיות לב וכד'.
- קוצר נשימה.
- כאבים בחזה.
- סחרורות, הקאות, חום מתמשך מעל יומיים-שלושה, וחולשה קיצונית.

״לא רוצים לפספס את החולים״

"אנחנו לא רוצים להגיע למצב שבו אנחנו מפספסים את החולים", מסביר ד"ר זלוטניק, "אלו יכולות להיות מחלות של אסטמה קשה או בעיות הלב, ואז זו בעיה". הרופא סיפר שבימים האחרונים הגיעו למוקד לרפואה דחופה "טרם", מספר מקרים של חולים שלא ידעו אם להגיע או לא.

"חולה בת 60 שיש לה אסטמה קשה הגיעה אלינו", סיפר, "קופת החולים אמרה לה לא לבוא להיבדק, אז היא הגיעה אלינו אחרי זמן רב שלא קיבלה טיפול ונאלצנו לתת לה סטרואידים". במקרה נוסף תיאר זלוטניק תינוק בן מספר חודשים שהוריו חיכו זמן רב בלי טיפול כי חששו מהקורונה ובסוף הוא נאלץ להתאשפז.