המאמץ הלאומי להגדיל את מספר מכונות ההנשמה בישראל נמשך: חברת אינוויטק מרעננה, המתמחה בייצור מערכות רפואת חירום, חברה לתעשייה האווירית - והקימה פס ייצור של מכונות הנשמה וזאת על פי דרישת מנהל הרכש במשרד הביטחון (מנה"ר) ומשרד הבריאות. בתוך כך, מנהל הרכש במשרד הביטחון הרחיב הבוקר (רביעי) את הייצור המקומי של אמצעי מיגון לצוותים הרפואיים והודיע על רכישה של כ-35 מיליון מסכות ומאות אלפי סרבלים וחלוקים ממפעל "שיאון" בשדרות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במבצע מיוחד שהובל על ידי מפא"ת (המנהל למחקר פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית) במשרד הביטחון, בו השתתפו גם אנשי המרכז הטכנולוגי הלאומי במלחמה בקורונה, הוקם בימים האחרונים קו ייצור לאספקת מערכות הנשמה מסוג "Ventway Sparrow" - במפעלי התעשייה האווירית. פס הייצור נחנך בלילה שבין שני לשלישי, ונכון לשעה זו הושלמה הרכבתן ובדיקתן של עשרות מכונות הנשמה ראשונות מתוצרת ישראל - 30 מהן כבר נמסרו לידי משרד הבריאות.

בשל אופיה של המשימה, הקצו חברת אינוויטק והתעשייה האווירית הישראלית את מיטב אנשיהן, במטרה לתת מענה לפערים שקיימים בין מספר מכונות ההנשמה הרצוי, לבין זה המצוי. "קו ייצור המנשמים נבנה על מנת לאפשר את הרחבת יכולות הייצור והבדיקה של מכונות מסוג Ventway Sparrow בלוח זמנים קצר העונה לצו השעה", נמסר מטעם דוברות משרד הביטחון. "מהנדסי הטילים והחלל של החברה התגייסו לטובת המשימה, ועוסקים בהערכות הנדרשת לטובת ייצור סדרתי של מכונות ההנשמה".

"ליצרני הציוד הרפואי בישראל יש יכולות מתקדמות וכושר ייצור מצויין"

המנשם מסוג Ventway Sparrow הינו מתקדם מסוגו, קל משקל, פשוט לשימוש ומאפשר הנשמה איכותית גם לילדים וגם למבוגרים. עמידותו של המנשם נבחנה בתקנים הרפואיים המחמירים ביותר, והוא נמצא כיום בשימוש בתי חולים ושירותי חירום רפואיים בארץ ובעולם - ומעניק טיפול נשימתי תומך חיים למטופלים במתארים רפואיים שונים כולל במשבר הקורונה".

במקביל, משרד הביטחון הודיע כי בימים האחרונים חתם מנה"ר, באמצעות יחידת הסגן לרכש לוגיסטי רב זרועי, על הזמנות בהיקף של מיליוני שקלים מחברת "שיאון" משדרות: החברה תספק למשרד הבריאות כ-30 מיליון מסכות כירורגיות (3 שכבות), מהן-11 מיליון עד סוף חודש אפריל וכ-5.5 מיליון מסכות מסוג N95. פתיחת קו הייצור למסכות המתקדמות התאפשרה לאחר שבימים האחרונים הובאה לארץ, בסיוע משרד הביטחון, מכונה מיוחדת ןהיחידה מסוגה במדינה. כמו כן תייצר שיאון מאות אלפי סרבלים חסיני מים וחלוקים לצוותים הרפואיים.

סמנכ"ל וראש מנה"ר במשרד הביטחון, אבי דדון, מסר:" "ליצרני הציוד הרפואי בישראל יש יכולות מתקדמות וכושר ייצור מצויין, שאנחנו פועלים לחזק ולהעצים מתחילת משבר הקורונה. אלה קווים חיוניים של ממש. מנה"ר פועל לאורך כל השנה להעדפת רכש ישראלי, בדגש על הפריפריה. זוהי שליחות עבורנו להמשיך לפעול למען התעשייה גם בעת הקשה הזו".