משרד הבריאות פרסם היום (שבת) נתונים וסטטיסטיקות חדשות המראות את פילוחי הגילאים של הנדבקים, כמה אנשי רפואה נדבקו ומה התסמינים של אלו המאומתים. במקביל, פרופסור איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, מתריע מפני מספר נדבקים גבוה ומקווה ששיעור התמותה יישאר נמוך בדומה לגרמניה וקוריאה, אך גם מזהיר מפני סגר ממושך.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי נתוני משרד הבריאות שפורסמו היום, האחוז הגדול ביותר מתוך נדבקי נגיף הקורונה בישראל הם בני 30-39 עם 169 מקרים. אחריהם במקום השני - בני 20-29 עם 158 מקרים‎. אחריהם קבוצת הגילאים 49-40. להלן פילוח גילאי הנדבקים המלא בחלוקה לקבוצות:

1. 39-30: 169 מקרים

2. 29-20: 158 מקרים

3. 49-40: 125 מקרים

4. 59-50: 98 מקרים

5. 69-60: 84 מקרים

6. בני 70 ומעלה: 70 מקרים

7. בני 19-10: 70 מקרים

8. בני 9-0: 22 מקרים

נתוני משרד הבריאות‎ (אינפוגרפיקה: משרד הבריאות)
נתוני משרד הבריאות‎ | אינפוגרפיקה: משרד הבריאות

בהמשך למספר הנדבקים העולה, פרופסור איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, אמר היום לירון אברהם במהלך המשדר המיוחד: "אנו צופים עלייה במספר הנדבקים. אני מקווה שאנו נהיה דומים יותר למודל יפן וגרמניה שם שיעורי ההדבקה גבוהים ושיעורי התמותה נמוכים". גרוטו התייחס גם למספר הנדבקים הגבוה שצפוי: "במודל הריאלי שיעור הנדבקים יהיה גבוה ויכול להגיע בין 30 ל-60 אחוז מהאוכלוסיה כשהרוב המכריע לא ידעו שהם חולים".

נתונים מעניינים נוספים שמשרד הבריאות מפרסם היום הם בדבר התסמינים שהציגו החולים המאומתים. מתוך אלו שנדבקו והתקבל המידע הקליני עבורם, 42% סבלו מחום וגם תסמינים נשימתיים. 28% סבלו רק מתסמינים נשימתיים ללא חום. 22% היו עם חום וללא תסמינים נשימתיים. 8% לא גילו תסמינים נשימתיים והיו ללא חום.

עומס בפארק בתל אביב (צילום: N12)
רבים בילו את היום דווקא בחוץ | צילום: N12

אתמול בתוכנית "אולפן שישי" פורסם תחקיר המציג את המצב הבעייתי בישראל בו אין מספיק בדיקות לקורונה וקיים מחסור גדול במטושים. גרוטו התייחס גם לסוגיה הזו: "עם בדיקות לא נעצור את ההתפרצות, בדיקות זה לא חיסון ולא תרופה. אני לא יכול לבדוק את כל הנדבקים וגם אם נעשה בדיקה לכל האזרחים ביום אחד, יום אחרי יהיה לי מספר נדבקים כפול וחדש ולכן לא יעזור".

במסגרת ההנחיות החדשות שהציג נתניהו ונכנסו לתוקף רשמית אתמול, הוטל סגר חלקי בו על הישראלים להישאר בבתים ולצאת רק כדי לבצע דברים חיוניים כמו ללכת לעבודה או לקניות בסופר. גרוטו התייחס בראיון למשך הסגר הצפוי: "אנשים צריכים להיות בסגר ממושך, זה לא עניין של יום יומיים, מדובר על לפחות שבועיים בשלב הראשון, וייתכן ויהיה מדובר על כמה חודשים בשלב השני".

קורונה בישראל (צילום: עודד בלילטי, ap)
קורונה בישראל | צילום: עודד בלילטי, ap

למרות הסגר הממושך מספר הנדבקים עולה בכל יום ואיתם גם מספר הנדבקים בקרב הצוותים הרפואיים. משרד הבריאות עדכן כי עד היום התגלו 42 אנשי צוות רפואיים שחלו בקורונה. המחלה פגעה בכל ענף הרפואה כך שכרגע 3,030 אנשים מתוך הצוותים נמצאים בבידוד, מתוכם 814 רופאים ו-893 אחים ואחיות.

נתוני משרד הבריאות‎ (אינפוגרפיקה: משרד הבריאות)
נתוני משרד הבריאות‎ | אינפוגרפיקה: משרד הבריאות

משרד הבריאות עוד עדכן על צורת ההידבקות של חלק מהחולים שלגביהם החקירות האפידימולוגיות הסתיימו. 393 מהם, צורת הידבקותם עדיין בחקירה - המקרים של הימים האחרונים. 234 ממגע עם חולה מאומת, 31 נדבקו בספרד, 28 בארה"ב,  22 בצרפת, 22 באנגליה, 21 באוסטריה, 16 באיטליה. הנדבקים "ייבאו" את הנגיף עוד מהמדינות הבאות מצרים, שוויץ, גרמניה, בולגריה, רוסיה, קפריסין, יפן, תוניסיה, הולנד, צ'כיה, אזרבייג'אן, תאילנד, דנמרק, יוון, מלטה, בלגיה, טורקיה ופולין.

משרד הבריאות העביר את תמהיל החקירות האפידימולוגיות לאתר משרד הבריאות באופן מרוכז.

נתוני משרד הבריאות‎ (אינפוגרפיקה: משרד הבריאות)
נתוני משרד הבריאות‎ | אינפוגרפיקה: משרד הבריאות