רחלי, אם לשלושה, כבר יודעת מה הם המקומות בבית בהם ילדיה לא מפסיקים לגעת ומהווים סכנה פוטנציאלית להדבקת ווירוס בין בני הבית. בין השאר היא מצביעה על אריזות חטיפים, ידיות המקרר ושלט הטלוויזיה. בעזרת ג'ל מיוחד, שקשה להבחין בו בעין ובולט תחת אור אולטרה-סגול, ניתן לראות את הסימנים הזרחניים גם על הידיים של הילדים וכך לדעת מי מהם נגע בחפצים. עכשיו חשבו שהג'ל מדמה משטח שאדם חולה בווירוס נגע בו, וכך הוא ממחיש מסלול הדבקה אפשרי בתוך הבית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"המשפחה של הווירוסים בהחלט יכולה להישאר על משטחים וגם בטיפות שאנחנו משתעלים ומתעטשים למשך שעות ואף ימים", מסבירה ד"ר פנינית שקד משען, מנהלת המעבדה למיקרוביולוגיה קלינית בבית החולים כרמל.  

"ההמלצה היא לחטא את המשטחים הציבוריים בבית שמשתמשים בהם הכי הרבה, כמו ידיות, מעקות, ידיות של השירותים, מתגים, שלטים, עכברים וכו' באמצעות אקונומיקה", הסבירה ד"ר שקד משען. ד"ר משען אף המליצה על מגבות נפרדות לבני הבית במקלחות, גם אם אף אחד מהם לא נמצא בבידוד: "מכיוון שאנחנו לא יודעים אם יש לנו מישהו שהוא נשא בבית", הסבירה.

ד"ר יוסי פייטן, מנהל המעבדה למיקרוביולוגיה קלינית במרכז הרפואי מאיר מסביר את אותו הדבר לגבי מקומות עבודה: "בכל מקום שאנשים נגעו והשאירו את הטביעה שלהם, אם אותו אדם לא ניקה ידיים, או שהוא נשא של נגיף הקורונה והוא השתעל - אז הנגיף יעבור מהפה ליד ומהיד למכשיר".