נגיף הקורונה ממשיך להתפשט בישראל והבוקר (חמישי) דיווח משרד הבריאות על 96 חולים חדשים, מה שמביא את מניין החולים כאן בישראל בסך הכל ל-529, מתוכם 6 מאושפזים במצב קשה. מספר הבדיקות שנעשות לגילוי קורונה בישראל עומד כעת על 2,252 בדיקות בכל יום. בימים האחרונים רבים מדגישים את הצורך שבהגברת מספר הבדיקות לגילוי קורונה באוכלוסייה. הבוקר אף פרסמנו כאן ב-N12 כי המוסד פעל להביא מאות אלפי דגימות כאלה. אבל כיצד זה עובד? תהליך בדיקת זיהוי קורונה הוא תהליך מורכב שמתבצע במספר רב של שלבים - מהעברת הדגימה בקופסאות מוגנות ועד נטרול הווירוס בחדר לחץ - כך זה נראה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ראשית, צוותי מגן דוד אדום לוקחים מהאדם הנבדק דגימה, שמועברת למעבדה בחבילה שארוזה בשלוש שכבות ובתוך קופסאות קלקר. במעבדה עוברות הדגימות תהליך ניקוי וחיטוי על ידי מתנדבים מאוניברסיטת בן גוריון ובהם - מרצים וסטודנטים לדוקטורט במדעי הבריאות וביולוגיה.

התפשטות נגיף הקורונה (צילום: תומר ניוברג, פלאש/90 )
התפשטות נגיף הקורונה | צילום: תומר ניוברג, פלאש/90

משם הדגימות מועברות לחדר לחץ שלילי, כזה שסגור עם דלת כפולה וסגורה. בהמשך עובדי המעבדה לנגיפים בסורוקה מטפלים בדגימות מכוסים מכף רגל ועד ראש באמצעי מיגון. העובדים לוקחים את הדגימה ומעבירים את נוזל הדגימה תהליך שמנטרל את הווירוס - מדובר בתהליך שלוקח כעשרים דקות.

לאחר שהווירוס מנוטרל ניתן להתחיל בהליך הבדיקה: ראשית לוקחים את הדגימה המנוטרלת ומכניסים אותה למכשיר שנקרא סטארלט, שמפיק את החומר התורשתי מתוך הדגימה. אז לוקחים את הדגימה ומכניסים אותה למכשיר בשם: RTPCR. בתוך מכשיר זה הדגימה עוברת תהליך של הגברה שבסופו מתקבלות תוצאות הבדיקה.

קורונה בישראל (צילום: יוסי אלוני, פלאש 90)
קורונה בישראל | צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

בסיום התהליך עובד המעבדה בודק כל דגימה וקובע מי חולה בקורונה ומי לא ומעביר את תוצאות למערכת המחשוב שמשדרת אותן בו זמנית לתיק החולה ולמשרד הבריאות.