המעקב יוצא לדרך: הממשלה אישרה היום (שני) את התקנות להפעלת האמצעים הטכנולוגיים לניטור חולי קורונה. ההחלטה התקבלה בתום שיחת ועידה בהשתתפות השרים והיועץ המשפטי לממשלה, בהמשך לדיון הממושך אתמול על "הסכמת שב"כ לסיוע במניעת התפרצות הקורונה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

השרים אישרו את השימוש באמצעי השב"כ, תחת שורה של מגבלות - ובראשן ההחלטה כי החומרים יימחקו בתוך שבועיים. הכוונה היא להפעיל את הכלי באופן רנדומלי ובעיקר במקרים שבהם חולה לא זוכר את המיקום - או כדי לסייע לשחזר את החקירה האפידמיולוגית.

כמו כן נקבע כי לא ניתן יהיה להשתמש במידע לשום סיבה אחרת מלבד התחקות אחרי הנדבקים. שימוש שלא כדין יהווה עבירה פלילית. שב"כ ינהל וישתמש בכלי ואנשי הצוות הרפואי ידרשו לחתום שהם מתחייבים לא לבצע שום שימוש אחר: אנשי הצוות הרפואי גם יעברו פוליגרף

"מדובר בכלי קיצוני", אמר ראש הממשלה בדיון. "חייבים להשתמש בזהירות. חייבים לשים את כל חגורות הביטחון וה'שלייקס' כדי להבטיח שלא יהיה שימוש אחר במודעה ופריצות של המידע".

במוצאי שבת אישר נתניהו את הפרסום ב-N12 על הכוונה להפעיל פיקוח טכנולוגי כלפי מפרי בידוד וחולים. אתמול הוחלט להקים צוות שרים, שיחד עם משרד המשפטים יקבעו את ההגבלות לסמכות שתינתן לשב"כ לבצע ניטור סלולרי של חולים בקורונה. הצוות ינסח את ההגבלות על השב"כ והסמכויות לצורך איתור חולי קורונה חשודים. 

עוד הובהר כי השב"כ לא יעסוק בנושא אכיפה של המבודדים ושל נהלי הבידוד - וכי הסמכות תהיה בתוקף ל-30 ימים לכל היותר מהרגע שבו תאושר בוועדת המשנה לשירותים חשאיים בכנסת. השרים החברים בצוות: גלעד ארדן, אמיר אוחנה, זאב אלקין ובצלאל סמוטריץ'. רז נזרי, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, ייצג את מנדלבליט בדיונים.