ההנחיות של משרד הבריאות למיגור המגפה הביאו 16 בני ובנות שירות לאומי שעושים את שירותם במרכז לשיקום ילדים ונוער אלי"ן לחשוב איך אפשר מצד אחד להקפיד על ההוראות - ומצד שני גם להמשיך ולטפל בילדים. כדי להצליח בשתי המשימות, הם עברו להתגורר בתוך בית החולים - וכך הם יכולים גם להמשיך במלאכתם המסורה מבלי להדביק את הילדים - וגם למלא אחר ההנחיות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מאז פרץ משבר הקורונה בישראל, נסגרו מוסדות חינוך - וכך אלפי בני ובנות שירות לאומי מצאו עצמם ללא תעסוקה. כדי להמשיך ולתרום, הם שובצו במקומות שונים בארץ, בתי חולים, מד"א, סיוע בלשכות התעסוקה ועוד. 16 מתוכם שמשרתים באלי"ן בחרו להמשיך ולעבוד בבית החולים, וכדי לעשות זאת הם נאלצו להתגורר במקום.

"בתקופה כזאת כשלילדים המאושפזים אסור לפגוש אחד את השני, אין ביקורים בכלל (גם לא משפחות) ויש מעט טיפולים, חשוב שנהיה שם לענות על הצרכים החברתיים והרגשיים של הילדים, ולא רק הרפואיים", אמר יובל קלינגהופר שמשרת ביחידה לשיקום נשימתי בבית החולים.

בני שירות לאומי בבית החולים אלין (צילום: אלי"ן)
צילום: אלי"ן

"הבנו שזה חלק מהחובה שלנו"

במסגרת פעילותם של בני ובנות השירות בבית החולים אלי"ן, הם מסייעים לצוות הסיעודי, הרפואי ולצוות מקצועות הבריאות בכל מה שקשור לטיפול בילדים ולצורכיהם. בכל המחלקות אפשר לראות חיבור מרגש במיוחד של בני ובנות השירות עם הילדים, שהפכו כבר לחלק מהנוף בבית החולים.

תהל גליס, שמשרתת ב"בית חם", מסגרת פנימייתית לילדים מונשמים שמסיבות שונות לא יכולים להיות בבית, הוסיפה: "בהתחלה חשבנו שלגור בבית חולים זה בשביל להקל עלינו את היציאה והחזרה מהמחלקה, ולאט לאט הבנו שזה חלק מהחובה שלנו, בשביל להגן על עצמנו ועל הילדים".

בית חולים אלי"ן הינו מרכז השיקום לילדים ונוער היחיד בארץ ומהמובילים בעולם. אלי"ן מתמחה באבחון ושיקום ילדים הסובלים ממגוון רב של מוגבלויות גופניות מולדות ונרכשות. בבית החולים צוות רב מקצועי, המעניק מגוון רחב של שירותים רפואיים, פרא-רפואיים ושירותים נוספים מהמתקדמים בעולם, ביניהם: מחלקת שיקום ילדים, מחלקה לשיקום נשימתי לילדים, אשפוז יום שיקומי, מרפאות חוץ רב צוותיות, שח"ר – שיקום חינוכי רפואי (גני ילדים ומעון יום שיקומי), מרכז לשיפור מיומנויות, מרכז ספורט טיפולי ומערך דיור למונשמים. בנוסף, בית חולים אלי"ן משמש כמרכז מחקר והוראה לעוסקים בשיקום ילדים ונוער.