הגרף ממשיך לעלות: שני ישראלים בשנות ה-90 שנדבקו בנגיף מתו היום (ראשון) - ובכך עלה בארץ מספר הקורבנות מהמגפה ל-14. בתוך כך, משרד הבריאות עדכן הבוקר כי מספר הנדבקים בקורונה בישראל עלה ביממה האחרונה ב-246 ועומד על 3,865 ומתוכם 66 במצב קשה. מניין החולים הזקוקים להנשמה מלאכותית עומד כעת על 54. צעיר בשנות ה-20 לחייו מאושפז במצב קשה כשהוא מורדם ומונשם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים 500 חולים כאשר למעלה מ-1,800 מאובחנים נמצאים בבידוד ביתי. 525 ישראלים מאושפזים במלונות הייעודיים לחולים. מספר המחלימים מהמחלה עלה הבוקר ל-89.

במרכז הרפואי שערי צדק נפטר בשעה האחרונה מטופל בן 92 שהיה מאושפז במחלקה לחולי קורונה והוא הקורבן ה-13 בישראל. המטופל אושפז לפני כשבוע במחלקה המבודדת בשערי צדק במצב קשה מאוד, עם מחלות רקע רבות ומשמעותיות והיום החלה הידרדרות במצבו הרפואי. לאחר כשעתיים נודע כי על קורבן נוסף: אישה בת 94 שהייתה מאושפזת בבית החולים מעייני הישועה.

חולה קורונה בבית החולים (צילום: יוסי זמיר, N12)
צילום: יוסי זמיר, N12

אחד מהמאושפזים במצב קשה הוא צעיר בשנות ה-20 המוקדמות לחייו ללא מחלות רקע, שמאושפז בבית החולים אסותא אשדוד לאחר שאובחן כחיובי לנגיף הקורונה. הצעיר שהה בבידוד ביתי ולאחר פרק זמן הועבר לבית החולים במצב קל. בימים האחרונים חלה הדרדרות נשימתית במצבו והוא טופל בין השאר באמצעות קבלת תמיכת חמצן לא חודרנית, אך בשל האצה והחמרה קלינית במצבו בשעות האחרונות, הוחלט להרדימו ולהנשימו. הוא מאושפז כעת ביחידה לטיפול נמרץ לחולי קורונה בביה"ח.

ד"ר מאיר עמי, מנהל יחידת טיפול נמרץ: "לקראת הבוקר מצבו הנשימתי של החולה החמיר. כך שהוא נזקק לתמיכה נשימתית מלאה. לאחר שהורדם והונשם, מצבו מתייצב והוא מגיב היטב לטיפול שמוענק לו".

פינוי חולה עם חשד לקורונה לבי"ח שערי צדק (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
פינוי חולה עם חשד לקורונה לבי"ח שערי צדק | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

4 דיירים מהמחלקה הסיעודית בבית הדיור המוגן "משען" הסובלים ממחלות רקע, מאושפזים בבי"ח סורוקה לאחר שנמצאו חיוביים לבדיקת קורונה.

ביקורת חריפה נשמעה עם פרוץ משבר הקורונה על המחסור בבדיקות של משרד הבריאות, ונראה כי במשרד הולכים לקראת שינוי מדיניות. במשרד הבריאות הודיעו היום כי קופות החולים יוכלו לבצע בדיקות לגילוי קורונה גם לאלה שלא עונים לתסמינים.

על פי ההנחיות החדשות, רופא משפחה שחושש כי אחד ממטופליו נדבק והוא סובל מתסמינים נשימתיים או בקבוצת סיכון – יכול להפנותו לבדיקה בקופת החולים. לרופא המטפל אין צורך באישור של משרד הבריאות.

גורם בכיר באחת מקופות החולים מבקר את התנהלות המשרד: "מדובר במספר מצומצם של בדיקות שלא באמת יפתרו את הבעיה. מגבילים אותנו כי יש עומס ואין מספיק ערכות בדיקה".

ד"ר עדי ניב-יגודה, מומחה למדיניות בריאות, אמר ל-N12: "ההנחיה נכונה מאוד, אולם כמות הבדיקות היומית שהקצו לקופות החולים היא זעומה ואין בה כדי להוביל למהלך חיוני וממשי. חשש נוסף הוא שכמות כל כך קטנה של בדיקות תיצור מצבים שבהם יופעל על רופאי המשפחה לחץ רב מצד מטופלים שידרשו את הבדיקה, בעוד שהרופאים יוותרו חסרו אונים למול דרישות אלו".