מספר הנדבקים בנגיף הקורונה בישראל ממשיך לטפס, וכך גם הצורך והביקוש לביצוע בדיקות לזיהוי הידבקות בנגיף. אלפי בדיקות פשוטות לזיהוי קורונה באופן ביתי יכולות להגיע לישראל, אלא שמשרד הבריאות מונע זאת ובמשק מתרעמים על ההחלטה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מנכ"ל של חברת ייבוא לציוד רפואי סיפר בשיחה עם N12: "יש מספר שיטות לבדיקת איתור של חולי קורונה. בישראל משתמשים היום בשיטת ה-PCR - בדיקת מעבדה של מקטעי DNA. חברות המתמחות בתחום, בהן החברה שלי, באות ומציעות למשרד הבריאות להביא לארץ ערכות בדיקה ביתית מהירה - שמאפשרת קבלת תשובה תוך 15–30 דקות. אחוזי ההצלחה של הבדיקות הללו בזיהוי הנגיף עומדים על 93%. זו בדיקה זולה וזמינה - עלותה בין 5-4 דולר לבדיקה אחת ויש לנו אפשרות לייבא אלפים כאלו לישראל. יש לכך גם יתרון שצוותים רפואיים לא יצטרכו להסתכן במגע עם החולים כדי לבצע את הבדיקות".

בדיקות מעבדה (צילום: דוברות אוניברסיטת ת"א)
בדיקות מעבדה | צילום: דוברות אוניברסיטת ת"א

כיום נעשה שימוש בבדיקות אלה בארצות-הברית, אוסטרליה וסין. החברות טוענות כי על משרד הבריאות לשקול בחיוב לאשר את הכנסתן ארצה: "צריך לעשות סוויץ' בראש של אנשי משרד הבריאות, זה פתרון שיסייע לסרוק כמויות אדירות של בני אדם ולגלות האם הם חולים", מספר נציג בחברת ייבוא ציוד רפואי. "אני בקשר עם החברה בסין שמייצרת את הבדיקות ומספקת כמויות עצומות לאוסטרליה וארצות הברית. אין לנו כתובת עם מי לדבר ומתפספסת ההזדמנות להביא את הבדיקות תוך כמה ימים לארץ. אני חושב שיש לכך גם יתרון בצמצום הפאניקה, זו דרך מצוינת להורדת החרדה אצל אנשים שכיום לא זכאים לבדיקות".

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "מדיניות הבדיקות בארץ נקבעת על ידי טובי המומחים. היקף הבדיקות בישראל יהיה דומה לדרום קוריאה תוך מספר ימים. לצערנו במהלך המשבר לא מעט גורמים מסחריים מנסים למכור למערכת הציבורית בדיקות לא נחוצות. חשוב לעבוד עם שיטה מתוקפת מדעית".