בין 40% ל-70% מאוכלוסיית העולם תידבק בנגיף הקורונה, כך מעריך המומחה לאפידמיולוגיה מאוניברסיטת הרווארד, מארק ליפשיץ. עם זאת, לדבריו, אין טעם להיבהל: "ככל הנראה, רבים יסבלו ממחלה קלה בלבד, ואולי לא יחוו סימפטומים כלל". בכך הוא מצטרף לעוד ועוד מומחים המאמינים כי הקורונה עשויה להפוך לסוג נוסף של שפעת.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ליפשיץ, שהתראיין למגזין The Atlantic, מסביר כי הסיכויים לבלום את הנגיף החדש נמוכים להפליא - מכיוון שרבים מהנדבקים בו לא מודעים לכך, ולעתים אף לא מפתחים סימפטומים. משכך, קשה לאתר את הנדבקים ולבודד אותם באופן כזה שימנע הדבקה של אנשים סביבם. בכך שונה הקורונה מנגיפים דוגמת הסארס, שהסובלים מהם מפתחים תופעות קשות והקטלניות שלהם גבוהה משמעותית משל הקורונה.

המומחה אף מזכיר שבעוד השפעת עלולה להיות קטלנית – בעיקר לקשישים ולמי שסובלים ממחלות רקע – מרבית האוכלוסייה הסובלת ממנה לא זקוקים כלל לטיפול רפואי. למעשה, 14% מהנדבקים בשפעת מדי שנה לא חווים סימפטומים כלל. ליפשיץ מעריך ש"עונת השפעת" תהפוך ל-"עונת השפעת והקורונה", והיחס אליה יהיה בהתאם.

זאת ועוד: בדומה לשפעת, ייתכן וגם לקורונה יפותח חיסון, שיצמצם משמעותית את הסיכוי לחלות בה. בימים אלה עובדות מספר חברות שונות על פיתוח חיסון שכזה, ועל פי הערכות ייתכן שתוך 12-18 חודשים חיסון כזה כבר יושג.