ראש הממשלה נתניהו ומשרד הבריאות צפויים לפרסם הערב (שני) הנחיות חדשות בנוגע למצב החירום בישראל, בעקבות התפשטות נגיף הקורונה. בדיונים שהתקיימו במהלך היום, עלתה גם האפשרות להטיל סגר כמעט ומוחלט על אזרחים קשישים, כפי שכבר נעשה במגוון מדינות ברחבי העולם. על פי הסקרים של ארגוני הבריאות, עולה תמונה קשה בנוגע לרמת הסיכון, שמזנקת ככל שהחולה מבוגר יותר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בהשוואה לחולים בני 20-40, הסיכוי להדרדר למצב קשה לאחר הידבקות בנגיף היא פי 1.5 כאשר מדובר בחולים בני 40-60, מזנק לפי 3 עבור חולים בני 40-60. באוכלוסייה שנמצאת מעל גיל 80, הסיכון הוא פי 5 לחלות במחלה קשה, לכן המיקוד בהנחיות האפשוריות כלפי קבוצת הגיל הזו. בנוסף, מהסקרים עולה כי נשים "נהנות" מסיכוי נמוך יותר לחלות המחלה קשה כשהן סובלות מקורונה, הפרש של 11% לעומת הגברים.

סיכוי להיות במצב קשה מקורונה פי 5 מעל גיל 80 (צילום: חדשות)
סיכוי להיות במצב קשה מקורונה פי 5 מעל גיל 80 | צילום: חדשות

הצעירים שפחות סובלים ממחלה קשה בעקבות הידבקות, מהווים מאגר שהוא מסוכן במובן מסויים שהם לרוב לא יודעים שהם חולים ומדביקים אחרים. הם גם מרבים להתראות אחד עם השני, ולעתים אף לא מקפידים כל כך על הסגר והנחיות משרד הביראות. לכן כאשר עוסקים באפשרות של הטלת סגר רק לאוכלוסייה המבוגרת, ולהשאיר את הצעירים בחוץ, נוצרת אפשרות להדבקה רבה מאוד בקרב האוכלוסייה הצעירה. זה אולי טוב בשביל חיסוניות העדר, שתאפשר פיתוח נוגדנים במקרה של הידבקות שנייה, אבל כשהמבוגרים יצאו החוצה הם יפגשו את האנשים האלה וימצאו עצמם בסיכון.