97 אנשים נדבקו בנגיף הקורונה בישראל עד כה, מתוכם שלושה ילדים. אמש (רביעי) משרד הבריאות החמיר פעם נוספת את ההנחיות לציבור, כולל איסור התקהלות של מעל 100 איש. עם זאת, הוחלט לפתוח את מוסדות החינוך והבוקר מאות אלפי תלמידים ישובו לספסל הלימודים אחרי חופשת פורים.

בזמן שישנם הורים שבוחרים שלא לשלוח את הילדים לבתי הספר מהחשש שיידבקו, במשרד הבריאות עומדים מאחורי ההחלטה. "ההנחיות שאנחנו נותנים הן תמיד על הגבול הדק שבין להמשיך את שגרת החיים ככל האפשר לבין למנוע את המשך ההדבקה והתפשטות המגפה הזאת", הסבירה דוקטור אורלי וינשטיין, נציגת משרד הבריאות והתייחסה לאפשרות שבתי הספר כן ייסגרו בעוד מספר ימים: "אני לא אומרת שזה לא יכול לקרות, אבל לעת הזו זאת הייתה ההחלטה שנראתה הכי שקולה ונכונה".

"בסוף, צריך לשמור על איזושהי שגרת חיים", הוסיפה וינשטיין, "וכמו שאנחנו יודעים, ילדים באמת נדבקים אבל סובלים מתחלואה יחסית נמוכה, לכן אנחנו מבינים שאנחנו כמעט ולא מסכנים אותם בעצם".

הלילה חלה החמרה במצבו של עובד רשות שדות התעופה שנדבק בקורונה. האיש, בשנות ה-60 לחייו, מאושפז בבית החולים איכילוב כשהוא מורדם ומונשם. למשפחתו יש טענות קשות כלפי גורמי הרפואה, שלטענתם לא בדקו האם נדבק בקורונה במשך ימים ארוכים על אף תחנוניהם והתסמינים מהם סבל. "מדיניות הדיגום נבחנת כשנלקחים בחשבון המון אספקטים. בסוף החלטנו שאנחנו בודקים אנשים שחזרו מחוץ לארץ ויש להם תסמינים של חום או שיעול, ידענו כשהחלטנו כך שיהיו חולים שלא נאבחן אותם", טענה וינשטיין.

איך זה מגיע למצב שהבן אדם לא נבדק ובסוף הרופאים שטיפלו בו נאלצים להיכנס לבידוד?
"אני מסכימה שבמקרה הזה המשפחה טורטרה ועברה מצד לצד, ובסוף החליטה על דעת עצמה לגשת למיון וטוב שכך עשו. בסוף אנחנו לא יכולים לדגום את כולם. חשוב להגיד, לנגיף הזה אין טיפול, זה לא שנמנע ממנו טיפול שאנחנו יודעים לתת. לצערי הרב מצבו הדרדר ואני מתפללת שהוא יחלים, אבל זה לא שהוא לא קיבל טיפול רפואי".

איך אתם פועלים כדי למגן את הצוותים הרפואיים בבתי החולים?
"יצאו הנחיות מיגון מאוד מפורטות במתארים שונים על איך מתמגנים מול חולה חשוד או מול חולה מאומת שהוא לא עלינו מונשם. הצוותים רוצים כמובן את אמצעי המיגון החזקים והמגנים ביותר, אנחנו עושים הכל כדי לחלק את האמצעים האלה לבתי החולים. אנחנו מבינים את הקריאה שלהם ואת הצורך שלהם בהתמגנות יתר".