לאחר ששני בני אדם לקו בהרעלה קשה בעקבות אכילת טונה מקולקלת בסניף ארומה תל-אביב, בכיר בתעשיית הייצור של הדג סיפר היום (רביעי) לחדשות 12: "הסבירות שמקור ההרעלה הוא מהטונה - היא גבוהה מאוד". אז איך נוצרת הרעלה מסוג כזה ובאילו גורמים זה תלוי? כך תישמרו מפני טונה מקולקלת.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לדברי הבכיר שבחר להישאר בעילום שם, הסימפטומים, כפי שדווחו בתקשורת, מעידים על הרעלת היסטמין האופיינית לצריכה של מוצר טונה מקולקל. "טונה משומרת עוברת תהליך של עיקור", סיפר. "לרוב, מוצרי הטונה המשומרים יהיו עמידים בפני קלקול כל עוד לא נפגמה האריזה, והיא אטומה והרמטית".

"בשימוש נכון, הסבירות להרעלה כזו היא נמוכה", מסר הגורם בתעשייה. "הרעלה מגיעה בעקבות כשלים: או במפעל המייצר או במטבח המסעדה". הוא ציין כי ייתכן מקרה בו המוצר לא יוצר בצורה טובה, או לא עבר עיקור מתאים - ולכן הוא מקולקל. עם זאת, הוא הדגיש כי מקרה כזה הוא נדיר, וכמעט שאינו מתרחש.

"הקלקול של הדג נובע תמיד מפעילות מיקרואורגניזמים", אמר. "הוא יכול להיות מחומר הגלם שהגיע למפעל הייצור – אם הגיעו דגים מקולקלים. או מתהליך ייצור לא תקין". אם הדג נחשף לטמפרטורה גבוהה או שההיגיינה במפעל לקויה, התהליך נפגע והטונה הנמכרת עלולה להיות מקולקלת.

גם אופן הכנת המוצר במסעדה, יכול לגרום לדג להתקלקל. אם הטונה נחשפה לטמפרטורה גבוהה מדי במשך זמן רב – היא לא תהיה בטוחה למאכל. "מסעדה חייבת לשמור על היגיינה מתאימה", אמר. "כלים ומשטחי עבודה נקיים, הפרדת כלים בין בשר ירקות ודגים, ופעולות נוספות במטרה לשמור על בטיחות המזון והסועדים".

הבכיר בתעשייה הוסיף שאין לשמור טונה לאחר שנפתחה. "חובה להשתמש במלוא התכולה או להשליך את היתרה לאשפה", הדגיש. "אין להשתמש בטונה שעומדת לאורך זמן".