שנת הלימודים כבר ממש מעבר לפינה, ואיתה גם השאלה הקבועה לילדים - מה עשיתם בחופש הגדול? הילדים של אבישג קופלמן-בחר לא יספרו על יום כיף בקייטנה, בילוי בפארק מים או סרטים בקולנוע, אבל חוויית הקיץ שלהם הייתה בלתי נשכחת ומיוחדת במינה. למשך חמישה שבועות הם עזבו את הבית, יצאו לטייל בחיק טבע וישנו בשטח בין נופי הארץ - כשאת חבורת הקטנטנים בני השלוש עד שבע הובילה האימא הצעירה לבדה.

"היציאה לטבע מאפשרת המון נקודות אור" (צילום: אבישג קופלמן-בחר)
"היציאה לטבע מאפשרת המון נקודות אור" | צילום: אבישג קופלמן-בחר

"כששקלנו את האפשרות לרשום את הילדים שוב לקייטנות הקיץ, חשבתי שכדאי לעשות משהו שונה עם התקציב הזה ועם הזמן שלנו", סיפרה אבישג והסבירה כיצד נולד הרעיון. "אנחנו משפחה שמאוד אוהבת לטייל ולצאת לקמפינג, ולאחר שהבנתי שזה אפשרי מבחינת מקום העבודה - התחלנו לתכנן".

הורים ישראלים רבים לא פנויים לקחת חופש למשך חמישה שבועות במהלך הקיץ, ולאכזבת אבישג והילדים כך היה גם במקרה של אב המשפחה. אבל אבישג סיפרה כי הטיול לא היה קשה במיוחד. "אני לא מרגישה שהיו קשיים מאוד גדולים בטיול, כי האמת היא שבזמן טיול אני באופן אישי חווה אושר גדול", היא הסבירה. "אני מרגישה שלהיות הורה זו משימה מאתגרת מאוד - האתגרים קיימים גם בבית וגם מחוץ לבית".

גם זיגי הצטרף למסע (צילום: אבישג קופלמן-בחר)
גם זיגי הצטרף למסע | צילום: אבישג קופלמן-בחר

במהלך כול שבוע במהלך הקיץ, בין יום ראשון עד ליום חמישי, הם ישנו בקמפינג. בכל פעם הם בחרו באופן ספונטני היכן לטייל: באזור הכינרת, בעמק החולה, ברמת הגולן, ובעיקר ליד מקורות מים כדי שיוכלו גם קצת לצנן את עצמם מהחום המזרח תיכוני. לחופשה המיוחדת הצטרף גם זיגי בן ה-13 - הכלב שנחשב גם לאח הבכור של המשפחה, ובסופי השבוע הם חזרו הביתה בשביל לעשות כביסה וכמובן גם בשביל לבלות זמן עם אבא.

ההחלטה לוותר על הקייטנות ולהעביר את הקיץ בקמפינג איננה פשוטה כלל והיא דורשת הכנה רבה מראש הסבירה אבישג. "לסחוב, להקים, לפרק ולנהל את הציוד כמבוגר בודד זו התמודדות שדורשת המון כוח מנטלי וכוח פיזי", היא סיפרה. "אז היה לי מאוד חשוב שהציוד יהיה מעולה וללא התפשרויות. במשך ימים לפני תחילת הטיול, התעסקתי בעיקר בציוד, לתפור את מה שנפרם, לשדרג חלק מהציוד - לבדוק שהכול תקין".

"הם חיזקו את הביטחון שלהם במלאכות יומיומית" (צילום: אבישג קופלמן-בחר)
"הם חיזקו את הביטחון שלהם במלאכות יומיומית" | צילום: אבישג קופלמן-בחר

התגובות לרעיון הייחודי לא איחרו להגיע, כאשר רובן חיוביות ואף משעשעות. "הסביבה מאוד פירגנה", אמרה אבישג. "חלק מההורים רצו שניקח גם את הילדים שלהם". שלושת ילדיה של אבישג היו נלהבים מאוד לפני שיצאו לחרוש את הארץ, במקום חופשת הקיץ השגרתית של שאר הילדים  "הם שמחו מאוד לגלות שהשנה הם לא יהיו רשומים לאף קייטנה ושאנחנו יוצאים לטייל", היא סיפרה. 

קופלמן-בחר הסבירה כי בממוצע כול שבוע של קמפינג בשטח עלה כ-1,800 שקלים, והיו כמה פעמים שהם חזרו עם עודף. אבל הרווח האמיתי לטענתה הייתה ההזדמנות לחוות זאת יחד עם הילדים, ולהעמיק את הקשר עימם. "היציאה לטבע עם ילדים צעירים מאפשרת המון נקודות אור", היא טענה. "בכל טיול אני מציינת לעצמי בראש כמה דברים שהייתי רוצה ללמד את הילדים שלי בטיול הספציפי הזה, וכשאני רואה שהם באמת סופגים את הידע - זה משמח אותי מאוד".

הזדמנות להעמיק את הקשר עם הילדים (צילום: אבישג קופלמן-בחר)
הזדמנות להעמיק את הקשר עם הילדים | צילום: אבישג קופלמן-בחר

כמו כן, לדבריה היא לא רק חינכה את ילדיה במהלך ימי הטיול, אלא גם למדה דברים חדשים בעצמה. היא סיפרה כיצד היא הכירה אותם טוב יותר בזמן שבילו בטבע, וכך היא זכתה גם להרבה נחת כשהבינה כמה הם התבגרו. "כשאני מקשיבה לשיחות שלהם והם מדברים בצורה רהוטה על החוויות שלהם, ועל המקומות בהם הם מבקרים, כולל ידע גאוגרפי - זה משמח אותי מאוד", היא סיפרה.

"בטיול הזה שני הילדים הגדולים יותר חיזקו את הביטחון שלהם בניהול תקציב, כי אפשרתי להם להיות שותפים בניהולו", הסבירה. "גם הבנים וגם הבת הקטנה חיזקו את הביטחון שלהם במלאכות יומיומית, כמו שטיפת כלים, איסוף זרדים למדורה, ועזרה בכיבוס הבגדים - עבורי זה ממש קסם".

"הטיולים הם חלק גדול מטעם החיים" (צילום: אבישג קופלמן-בחר)
"הטיולים הם חלק גדול מטעם החיים" | צילום: אבישג קופלמן-בחר

הטיילת המדופלמת שהובילה את ילדיה הקטנים בשבילי הארץ לא נרתעה גם מנקודות שפל - והיו גם כאלה במסע. "נקודות שפל יש גם בבית וגם בטיול - וההתגברות עליהם היא זהה", טענה אבישג. "אני תמיד זוכרת שהקושי שיש לי, ולא משנה מהו ומה המקור שלו, הוא זמני, ועוד דקה, שתיים, או אפילו שעה - הוא פשוט יעבור ואז הכול יהיה בסדר".

במהלך ימי הטיול הייחודי, קופלמן-בחר תיעדה את המסלולים והנופים אותם פגשו בבלוג אישי שהיא מנהלת בשנתיים וחצי האחרונות. היא סיפרה כי התיעוד עוזר לה לעבד את חווית הטיול, אבל מבחינתה היא עושה זאת גם עבור נשים אחרות. "אני מקבלת מדי חודש עשרות מיילים והודעות מנשים שיוצאות לטייל לבד עם הילדים שלהן, מסיבות שונות ומגוונות", היא אמרה. "אני מספרת ומשתפת כי אני יודעת שזה משפיע באופן מיידי על אלפי ילדים ברחבי הארץ, ילדים בכל הגילאים שיוצאים לטייל".

כמו כן, לאבישג חשוב להדגיש כי כול טיול הוא מצוין, לכול מקום ובכל אורך - העיקר לצאת לטבע. הטיול של משפחת קופלמן-בחר הסתיים ממש לא מזמן אבל אבישג, שיצאה עם חשק לעוד, חושבת כבר על הטיול הבא. "בראש שלי, כבר בזמן טיול, אני מתכננת את הטיול הבא", היא סיכמה. "בהחלט יהיו עוד טיולים, אני מרגישה שבזמן טיולים אני מצליחה לגבש לילדים שלי זהות ושבסוף - הטיולים הם חלק גדול מטעם החיים".

לבלוג של אבישג קופלמן-בחר

לערוץ היוטיוב של אבישג קופלמן-בחר

אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! נבחרת הכתבים המובילה של ישראל פוגשת את האנשים המשפיעים במדינה! >>> מהרו להירשם עוד היום