מה ישראלי בעיניך? פיצוחים כנראה. הם מסמלים עבורנו רוגע, קרבה וחברות - לצד משפחתיות ואותנטיות. תחת הקטגוריה הכללית של פיצוחים ניתן למצוא מגוון סוגי גרעינים ואגוזים וביניהם: גרעינים שחורים, גרעיני אבטיח, קשיו, פיסטוקים ועוד. בדקנו מה מעדיפים הישראלים לפצח בסיום ארוחות החג - ובכלל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מנתונים שנאספו בעזרת המותג "קליית גת" (החברים בענף המזון באיגוד לשכות המסחר), עולה כי הישראלים קונים בשנים האחרונות לא מעט פיצוחים ארוזים - שוק שנאמד בכ-320 מיליון שקלים בשנה - ולא רק בתפוזרת. עוד עולה כי הרוב מוחלט של משקי הבית, כ-81%, כוללים בסל הקניות הקבוע שלהם פיצוחים מסוגים שונים.

על פי ורד מצפי מענף יבואני המזון באיגוד לשכות המסחר, צריכת הפיצוחים בישראל גדלה בשנת 2019 בכ-5% כשהמוצר שצריכתו עלתה בשנה האחרונה באופן הדרמטי ביותר (כ-15%) הוא קשיו. זאת בגלל שהוא משמש בין היתר להכנת גבינה טבעונית – חלק אורח חיים שהולך וצובר תאוצה בישראל.

פיצוחים (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
פיצוחים | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

מלך הפיצוחים

באופן מפתיע, הפיצוחים הנמכרים ביותר בישראל הם השקדים, למרות שרוב הישראלים מעידים שדווקא גרעיני החמנייה הם העדיפים עליהם. כמו כן, ניתן לציין את אגוזי המלך כמוצר פופולרי מאוד, וכן הבוטנים האמריקאים, מהם נמכרים כ-8.8 מיליון יחידות בשנה.

ישנה תוצרת מקומית ענפה של פיצוחים בישראל הכוללת מדי שנה 950 טון גרעיני חמנייה, 460 טון בוטנים ו-160 טון גרעיני אבטיח. למרות זאת, רוב הפיצוחים שנמכרים בישראל מגיעים מייבוא (כ-65%) - בעיקר מארה"ב, וייטנאם וסין.

ברשת פיצוחי שאדי טוענים כי הזמן הטוב ביותר לקנות פיצוחים הוא לקראת דצמבר-ינואר, מיד אחרי הקטיף שמתבצע בחודשיים שלפני. בבתים רבים הפיצוחים מאוחסנים לאורך זמן, וברשת פיצוחי שאדי ממליצים לשמור אותם במקום קריר ויבש מאחר והלחות והחום הישראליים עלולים להרוס אותם.