N12
פרסומת

שוטפים אוכמניות במים? כדאי שתקראו את זה

שטיפה במים בלבד לא באמת מסירה שאריות הדברה, לכלוך ועובש, אבל הפתרון נמצא בכל מטבח: חומץ לבן. כך מנקים אוכמניות בצורה יעילה, בלי לפגוע בטעם ובלי לקצר את חיי המדף

מערכת עיצוב הבית
mako
פורסם: | עודכן:
אוכמניות
אוכמניות | צילום: shutterstock_Finist4
הקישור הועתק

אוכמניות הן מהפירות שהכי כיף לאכול ישר מהקופסה, אלא שזה בדיוק הרגע שבו כדאי לעצור רגע. גם מי שמתאפק לפני שהוא זולל אותן ומקדיש את הזמן לשטיפה, עושה זאת במים ויוצא מנקודת הנחה שזה מספיק – אבל בפועל זה רחוק מלהיות אידיאלי.

אוכמניות, כמו פירות יער נוספים, עלולות לשאת שאריות של לכלוך, חרקים וחומרי הדברה, ולעיתים גם חיידקים ועובש שמקצרים את חיי המדף שלהן. אחת השיטות היעילות לניקוי היא שימוש בחומץ, בזכות רמת החומציות שלו, שעוזרת לפרק שאריות לא רצויות ולהפחית עומס חיידקים על פני הפרי.

עם זאת, מומחי מזון מדגישים נקודה חשובה: לא שוטפים אוכמניות לפני שמכניסים אותן למקרר. הסיבה פשוטה - אוכמניות רגישות מאוד ללחות. גם שטיפה עדינה משאירה עליהן מים, והלחות הזו יוצרת סביבה מושלמת להתפתחות עובש. כתוצאה מכך, פירות שנשטפו מוקדם מדי עלולים להתקלקל בתוך ימים ספורים.

אוכמניות
אוכמניות | צילום: shutterstock: Brian A Jackson

אז מה כן עושים?

מאחסנים את האוכמניות כשהן יבשות ולא שטופות, רצוי בקופסה מאווררת או עם נייר סופג בתחתית.

כדאי לעבור על הקופסה ולהוציא פירות רכים או פגומים, כדי שלא יפגעו בשאר.

מתי כן לשטוף – ואיך?

את השטיפה מומלץ לבצע רק סמוך לאכילה. אם רוצים ניקוי יסודי יותר ממים בלבד, השיטה המומלצת היא:

  • להכין תערובת של חומץ ומים ביחס של 1:3 – שליש חומץ, שני שלישים מים.
  • להשרות את האוכמניות במשך 5–10 דקות בלבד.
  • לשטוף היטב במים קרים כדי להסיר שאריות חומץ.
  • לייבש בעדינות עם נייר סופג – ואז לאכול.

לפי המומחים, חומץ לבן מזוקק הוא הבחירה הטובה ביותר: הוא יעיל, נגיש, ואינו משאיר טעם דומיננטי כאשר שוטפים את הפרי היטב לאחר ההשריה.

פרסומת
חומץ לכיור, כיור
פשוט חומץ | צילום: In Our Steps, SHUTTERSTOCK