עדות לבדידות: זינוק באחת התופעות העצובות בישראל
יותר ויותר אנשים בישראל מתים ערירים ומאותרים במצב של ריקבון • בזק"א מדווחים כי התופעה מחמירה מדי שנה וכי חל זינוק משמעותי במספר המקרים לעומת השנה שעברה • דובר זק"א: "אל תהיו אדישים לקשישים, שמרו איתם על קשר" • תמונת מצב


"המגפה השקטה": בזק"א מדווחים על זינוק במקרים שבהם נמצאים אנשים במצב של ריקבון. בארגון מסכמים שנה עם מספרים קשים וכואבים מהשנה החולפת. לפי הנתונים שפורסמו - 213 גופות במצב ריקבון מתקדם אותרו ברחבי הארץ, עלייה של 8% לעומת שנת 2024.


במקרים רבים מדובר בגברים ונשים שנפטרו לבדם בבתיהם, מבלי שאיש שם לב, כאשר ימים ואף שבועות חלפו עד שהתגלו. העיר עם הכי הרבה נפטרים במצב ריקבון היא תל אביב שעומדת על כ-57 גופות שאותרו במצב קשה. בנוסף, 44 גופות אותרו במצב ריקבון בשטח פתוח.
בזק"א מזהירים כי התופעה מחמירה משנה לשנה. דובר הארגון ישראל חסיד: "זו בתופעה מדאיגה של אנשים ונשים שנמצאים במצב טרגי. אל תהיו אדישים לקשישים שמרו איתם על קשר, כי זה מציל חיים. שיחת טלפון אחת יכולה להציל חיים".
בחודש אוקטובר אותרה גופת גבר בדירה באשקלון במצב קשה מאוד, עד כדי כך שכל מה שנותר ממנה היה שלד. מתנדבי זק"א שהוקפצו לדירה סיפרו: "מדובר בזירה קשה מאוד, בתוך הבית אותר שלד אדם שככל הנראה היה במקום תקופה ארוכה. מדובר במראה מצמרר, הזירה טופלה בכבוד הראוי".
מקרה דומה אירע בחודש יולי, אז אותרה גופת גבר בן 56 בדירה בראשון לציון - שנתיים לאחר שנעדר. גופתו אותרה במצב קשה מאוד - ונותר ממנה רק שלד. מתנדבי זק"א הוקפצו לדירתו לאחר שאחותו דיווחה על היעדרותו, ואמרה שלא שמעה ממנו תקופה ארוכה.
