N12
פרסומת

האם באמת כדאי לאכול את קליפת האבוקדו?

האם ידעתם שבתוך הקליפה הירקרקה מסתתרים כמה יתרונות תזונתיים חשובים? אז איך כדאי לצרוך אותה ומה בדיוק יש בה שבפועל עוזר למנוע מחלות ולהעשיר את הגוף ברכיבי תזונה חשובים?

נגה פרסמן טל
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
אבוקדו
צילום: shutterstock_Krasula, shutterstock
הקישור הועתק

האבוקדו הוא אחד הפירות (כן, מבחינה בוטנית הוא פרי) הבריאים ביותר. הוא מספק לגוף שפע של ערכים תזונתיים חשובים. אבל האם ידעתם שגם קליפת האבוקדו מכילות שפע של יתרונות? הנה כמה מהם:

פחמימות אשר מספקות אנרגיה הנדרשת לקיום ולפעולה ותורמות לתחושת שובע ממושכת.

חלבון אשר משמש כאבן בניין לתאים,לשרירים, להורמונים ולמרכיבים נוספים החיוניים לגוף.

 סיבים המעניקים תחושת שובע ובכך מסייעים לשמירה על משקל תקין.

ויטמינים: ויטמין E אשר חיוני לתפקוד תאי הגוף ולהאטת תהליכי הזדקנות התאים, ויטמין C אשר חיוני למבנה רקמות החיבור בגוף ותפקודן ולכן חיוני להחלמת פצעים. מסיע גם בספיגת הברזל מהמזון.

מינרלים: מגנזיום אשר חיוני לבניית העצמות והשרירים והתפתחותם לניצול הסוכר המסייע גם בהורדת ערכי לחץ דם גבוה ועוד ואשלגן אשר חשוב לשמירה על פעילות תקינה של הלב, מסייע בהורדת ערכי לחץ דם גבוה ועוד .

בנוסף מכילה הקליפה חומרים ביואקטיביים המשמשים כנוגדי חמצון וכן יכולים לספק אנרגיה, לסייע בהורדת לחץ דם, לשמור על המשקל, להפחית את הסיכוי לסרטן ולהגן מפני מחלות לב.

אישה אוכלת סלט
אפשר להוסיף לרוטב של הסלט | צילום: shutterstock: SunCity

מחקר שנעשה על אחד מזני האבוקדו הנפוצים ביותר - האס, מצא כי קליפתו מכילה מעל 70 פנולים (תרכובות אורגניות טבעיות הנמצאות בסוגי מזונות שונים מן הצומח ומכילות נוגדי חמצון התורמים במניעת מחלות כרוניות). האס, הוא אכן אחד מהזנים הנפוצים ביותר, אבל גם הפוארטה, קל יותר לקילוף ומומלץ, וכן זני ריד ומקיסקולה (פחות נפוצים).

איך משתמשים?

החיסרון בשימוש בקליפות האבוקדו הוא טעמן המר, שדורש הוספת ממתיק כלשהו כגון כמה כפות של דבש. לכן, אם אתם אוכלים באופן מסודר ירקות, פירות יער, ענבים, תפוחים, ברוקולי, בצל, סלק ועוד, ולפחות 5 מנות של פירות וירקות ביום, ממש לא חייבים להוסיף אותן לתפריט.

תה מקליפת אבוקדו: מרתיחים את קליפת האבוקדו במשך 5 דקות מחכים שהמים ישנו צבע לזהוב בהיר, מוסיפים דבש או גינגר בשביל הטעם או משלבים עם תה צמחים אחר.

אבקה מקליפת אבוקדו: מחממים במיקרוגל כעשר דקות או אופים כ-40 דקות עד שהקליפה יבשה לגמרי, בעזרת מעבד מזון או בלנדר מרסקים לאבקה דקיקה. מוסיפים לשייקים או יוגורט או בתוך רוטב לסלט עם לימון שום ושמן אבוקדו. יש לציין כי חלק מהחומרים הביואקטביים נהרסים בחימום.

חשוב לציין כי גרעין האבקודו עלול להכיל חומרים רעילים לכן מומלץ להימנע.

 

נגה פרסמן טל, דיאטנית קלינית של כללית, במחוז חיפה וגליל מערבי