א׳, מהנדס בחברת הייטק, חזר לביתו לאחר יום שגרתי בעבודה, כאשר הוא רכוב על קורקינט חשמלי. לפתע, כלב גדול המוחזק ברצועה על ידי בעליו וללא רסן, רץ לכיוונו ונעץ את שיניו בידו הימנית של א'.

א׳ פונה לבית החולים כאשר בידו פציעה קשה ומדממת. הוא נדרש לעבור תפירה של החתך העמוק שהותירה בו צלקת תפקודית באורך של כ-15 ס״מ. יצוין כי בעלת הכלב לא הגישה לא׳ סיוע ונסה לביתה ללא השארת פרטים מזהים.

לא׳ התפתחו התקפי חרדה, סיוטים ופלאשבקים, פחד מכלבים והימנעות מבעלי חיים. הוא המשיך בטיפולים במסגרת פציעתו הפיזית בידו ובמקביל החל בטיפולים פסיכיאטריים.

לפניה ישירה אל עורך דין אורן רבינוביץ', לחץ/י כאן

הכרת האירוע כתאונת עבודה

בשלב הראשון פנה א' בליווי עורך הדין אורן רבינוביץ' לתביעה בפני הביטוח הלאומי. בתביעה זו הוכר האירוע כתאונת עבודה. 

לאחר ההכרה בתאונת העבודה, א׳ קיבל דמי פגיעה עבור ימי המחלה, כששהה בביתו בעקבות הפציעה. לאחר מכן, לווה ע״י עורך הדין רבינוביץ׳ לוועדה הרפואית שם נקבעה לו נכות זמנית בשיעור של 40% לתקופה של שנה. 

בתום השנה, בוועדת תום נכות זמנית, נקבעה נכות צמיתה בשיעור של 15% בגין פסיכיאטריה ו- 10% בגין צלקת תפקודית אשר זיכו את א׳ בהתאם למשכורתו בפיצוי בסך 4,000₪ בכל חודש לצמיתות. 

פיצוי זה נועד לספק ל-א' בזמן אמת את התמיכה הכלכלית הנחוצה להתמודדות עם האתגרים שהתגלו באורח חייו היומיומיים עקב נשיכת הכלב.

תביעת בעלת הכלב

חלקו השני של התהליך המשפטי כלל הגשת תביעה נגד בעלת הכלב, עליה חלה אחריות מוחלטת למעשי הכלב וזאת בהתאם לסעיף 41א לפקודת הנזיקין [נוסח חדש].

להבדיל מהגשת תביעות נזיקין אחרות, בהן נדרשת הוכחה להתרשלות מצד הגורם המזיק, בתביעות מהסוג הזה אין צורך בהוכחה שכזו על מנת לקבל את הפיצוי ועצם קיומה של תקיפה או נשיכה של כלב היא עילה מספקת שמצדיקה תשלומי פיצויים מאת בעלי הכלב לנפגע. 

החוק המחייב את בעלי הכלבים הוא החוק להסדרת הפיקוח על כלבים (התשס"ג-2002), המחייב בעלי כלבים במספר תנאים:

רישיון אחזקה - החל מגיל שלושה חודשים כל כלב חייב ברישיון, אותו מסדרים דרך העירייה או הרשות המקומית. אחזקת הכלב מחויבת בתשלום אגרה וחידוש רישיון כל שנה.

חיסון כלבת - כל כלב חייב בחיסון כלבת שנתי. ישנן מועצות מקומיות אשר מחייבות חיסונים נוספים קבועים. חיסון הכלבת הוא תנאי הכרחי לקבלת רישיון אחזקה.

שבב תת עורי - השבב התת עורי המכיל את הפרטים האישיים של בעלי הכלב. גם השבב הוא תנאי הכרחי לקבלת רישיון אחזקה. 

החזקת הכלב ברצועה - בעלי הכלב מחוייבים לטייל עם הכלב כאשר הוא מוחזק ברצועה ולא משוחרר באופן חופשי.

רישום אצל וטרינר - כל כלב חייב להיות רשום בצורה מסודרת אצל וטרינר מורשה.

אי קיום של אחד מהתנאים הללו בעת הנשיכה עשוי להיות רלוונטי במידה ותחליטו להגיש תביעה כנגד הבעלים של הכלב שנשך אתכם.

לא כל תקיפת כלב תזכה בפיצוי

סעיף 41א לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] קובע את ההגנות החוקיות שמגיעות לבעליו או למחזיקו של הכלב הנושך, אשר בהתקיימותן לא חלה חובת הפיצויים:

  1. כאשר הננשך התגרה מלכתחילה בכלב הנושך. 
  2. כאשר הננשך תקף את בעליו של הכלב, את זוגתו, הוריו או ילדיו.
  3. כאשר הננשך היווה מסיג גבול בשטח מקרקעין השייך לבעל הכלב. 

די בהתקיימות אחד מהתנאים הללו על מנת שלא תחול זכאות לפיצוי מצד מחזיק הכלב או בעליו של הכלב. יחד עם זאת, כל מקרה לגופו ולכן ככל שנגרם נזק כתוצאה מנשיכת כלב, מומלץ לפנות בהקדם אל עורך דין דיני נזיקין על מנת לבחון את היתכנות וכדאיות התביעה.

כאשר א׳ נפגע מנשיכת כלב היה עליו לאתר את בעליו. לאחר מכן, המשיך עורך דין אורן רבינוביץ׳ בהגשת התביעה, עריכת תחשיב נזק לנזקי העבר והעתיד והוכחת התביעה והפרת חובת האחריות מצד בעלת הכלב.

בסיום ההליך המשפטי, הגיעו הצדדים לפשרה לאחר מו״מ ובהתאם להמלצת בית המשפט. תוצאות אשר הביאו למלוא זכויותיו של א׳. הוא זכה בתביעתו בסך של 250,000₪ וזאת לאחר ניכוי הפיצוי מביטוח לאומי. 

עורך הדין אורן רבינוביץ' (צילום: דור ששון)
עו"ד אורן רבינוביץ' | צילום: דור ששון

עו"ד אורן רבינוביץ׳ מתמחה בתביעות מול ביטוח לאומי, ייצוג משפטי בתחום תביעות נזקי הגוף ופועל למימוש זכויותיהם של נפגעי תאונות עבודה, תאונות דרכים, רשלנות רפואית, תאונות תלמידים, ייצוג נכי צה״ל, שוטרים ואנשי כוחות הביטחון. הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה לעורך דין אורן רבינוביץ' - 053-6244590