יש לכם עסק בבעלותכם ואתם מתמודדים עם קשיים כלכליים? המצב עבורכם בהחלט מאתגר. אתם צריכים לנקוט בצעדים כדי להבריא את העסק שלכם או כדי להקטין את הנזקים שנגרמו כתוצאה מהקשיים. צעדים אלו עשויים לכלול, בין היתר, צמצום הוצאות, הגברת המכירות, או גיוס הון חדש.

מבחינה משפטית, מי שנקלעו לקשיים כלכליים עלולים להתמודד עם תביעות משפטיות מצד נושים, לקוחות או עובדים. תביעה משפטית עלולה להוביל לעיקולים, להליך חדלות פירעון ואף לפירוק החברה.

מתמודדים עם קשיים כלכליים בניהול העסק? אלה המושגים שכדאי לכם להכיר:

עיקולים

עיקולים הם הליך משפטי המאפשר לזוכה בהליך משפטי לעקל נכסים של החייב, במטרה להבטיח את פירעון החוב. עיקולים יכולים להיות על נכסים שונים, כגון רכוש, כספים, חשבונות בנק ועוד.

לפניה ישירה למשרד עורכי דין שלומי ואנונו, לחץ/י כאן

אם העסק שלכם נקלע לעיקולים, חשוב לדעת את הזכויות והחובות שלכם. ראשית, יש לזכור כי העיקולים אינם פוסלים את המשך פעילות העסק. עם זאת, העיקולים עלולים להקשות על הפעילות העסקית ולפגוע בתזרים המזומנים של העסק.

בנוסף, חשוב לדעת כי העיקולים עלולים להוביל להליך חדלות פירעון. אם העסק שלכם לא מסוגל לעמוד בתשלומי החובות, ייתכן שיהיה צורך להגיש בקשה להליך חדלות פירעון.

הליך חדלות פירעון ופירוק חברה

הליך חדלות פירעון ופירוק חברה הוא הליך משפטי המאפשר לחברה שנקלעה לקשיים כלכליים לקבל זמן לפרוע את חובותיה. הליך זה יכול להתנהל במסגרת של צו לפתיחת הליכים או במסגרת של פשיטת רגל.

במסגרת של צו לפתיחת הליכים, בית המשפט ממנה לחברה נאמן, אשר אחראי על ניהול החברה וניסיון להבריא אותה. הנאמן רשאי לבצע פעולות שונות:

להוציא צווי מניעה נגד נושים - הנאמן רשאי להוציא צווי מניעה נגד נושים, המונעים מהם לנקוט בהליכים משפטיים נגד החברה.

להסדיר את חובות החברה - הנאמן רשאי לנסות להגיע להסדר עם הנושים, במסגרתו יפרעו הנושים חלק מהחובות של החברה.

למכור את נכסי החברה - הנאמן רשאי למכור את נכסי החברה, במטרה לפרוע את חובות החברה. אם הנאמן מצליח "להבריא" את החברה, בית המשפט ייתן צו לסיום הליכי חדלות הפירעון. אם הנאמן לא מצליח, בית המשפט ייתן צו לפירוק החברה.

פשיטת רגל

במסגרת של פשיטת רגל, בית המשפט מורה על פירוק החברה והעברת נכסיה לידי כונס נכסים. כונס הנכסים אחראי על מכירת נכסי החברה, במטרה לפרוע את חובות החברה לנושים.

אם הנושים לא מקבלים את מלוא החובות שלהם, הם עשויים להגיש תביעה נגד בעלי החברה. אם התביעה תתקבל, בעלי החברה עשויים להיות מחויבים לשלם את החובות של החברה מכספם האישי.

השלכות של הליך חדלות פירעון ופירוק חברה

הליך חדלות פירעון פירוק חברה יכול להוביל להשלכות משמעותיות עבור החברה, בעלי החברה והנושים. להלן כמה מההשלכות העיקריות:

החברה עשויה להפסיק את פעילותה - הליך חדלות פירעון פירוק חברה עלול להוביל להפסקת פעילות החברה.

הנושים עשויים לא לקבל את מלוא החובות שלהם - הנושים עשויים לא לקבל את מלוא החובות שלהם, גם אם הליך חדלות הפירעון פירוק החברה מסתיים בהצלחה.

בעלי החברה עשויים להיות מחויבים לשלם את החובות של החברה מכספם האישי - אם התביעה נגד בעלי החברה תתקבל, בעלי החברה עשויים להיות מחויבים לשלם את החובות של החברה מכספם האישי.

מנגנון הסכמים מחוץ לערכאות משפטיות

על מנת להימנע מהליך חדלות פירעון, מומלץ לבעלי עסקים לנסות להגיע להסדר עם הנושים מחוץ לערכאות משפטיות. הסדר זה יכול להיעשות באמצעות בוררות או באמצעות גישור או בוררות. בוררות היא הליך משפטי שבו שני הצדדים לסכסוך בוחרים שופט או בורר שיכריע בסכסוך. גישור הוא הליך שבו שני הצדדים לסכסוך מנסים להגיע להסדר בעצמם, באמצעות סיוע של מתווך.

כך תגדילו את סיכויי הישרדות העסק שלכם

הקפידו על ניהול פיננסי נכון - ערכו תזרים מזומנים, עקבו אחר ההוצאות וההכנסות שלכם, ודאגו להימנע מגירעונות.

היו מודעים לסיכון העסקי - הכירו את הסיכונים העסקיים הקיימים בתחום שלכם, ונקטו צעדים לצמצום הסיכונים.

היו מוכנים לשינויים - העולם העסקי משתנה כל הזמן, לכן חשוב להיות מוכנים לשינויים ולגמישים.

אל תתעלמו מקשיים כלכליים - אם אתם מזהים קשיים כלכליים, חשוב לפעול בהקדם האפשרי כדי לפתור אותם.

אל תתביישו לבקש עזרה - אם אתם לא מצליחים להתמודד עם הקשיים הכלכליים, אל תתביישו לבקש עזרה מגורמים מקצועיים, כגון רואה חשבון, עורך דין או יועץ עסקי.

עורך הדין שלומי ואנונו (צילום: ברק כהן)
עורך הדין שלומי ואנונו | צילום: ברק כהן

עורך דין שלומי ואנונו עוסק בדיני גירושין, מזונות ילדים, הסכמי גירושין, הסכמי ממון, זמני שהות, משמורת, סכסוכי ירושה, חלוקת רכוש ועוד. הכתבה באדיבות האתר .din.co.il

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפניה ישירה למשרד עורכי דין שלומי ואנונו 053-7361087